play

Lionel Messi, Barack Obama ja Usain Bolt muistelivat Peleä – futistähden hautajaiset tiistaina

Lionel Messi, Pele ja Neymar vuonna 2012. Pele kuoli 82-vuotiaana sairastettuaan syöpää. LEHTIKUVA / AFP

Lionel Messi, Pele ja Neymar vuonna 2012. Pele kuoli 82-vuotiaana sairastettuaan syöpää. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Jalkapalloilija Lionel Messi on julkaissut Instagram-tilillään yhteiskuvia torstaina kuolleesta brasilialaisjalkapalloilija Pelestä. Kuvien yhteyteen Messi kirjoitti tekstin "lepää rauhassa".

82-vuotias jalkapallon kolminkertainen maailmanmestari kuoli torstaina sairastettuaan syöpää.

Tapahtunutta kommentoi myös Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama.

–  Pele oli yksi suurimmista, joka on koskaan pelannut tätä kaunista peliä. Yhtenä kaikkien aikojen tunnetuimmista urheilijoista hän ymmärsi urheilun voiman saada ihmiset yhteen. Ajatuksemme ovat hänen perheensä luona ja jokaisen, joka rakasti ja ihaili häntä, Obama sanoi suru-uutisen kuultuaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kahdeksankertainen olympiavoittaja, jamaikalainen pikajuoksija Usain Bolt nosti Pelen yhdeksi urheilulegendoista.

–  Lepää rauhassa kuningas Pele, Bolt sanoi.

Brasilian uudeksi presidentiksi valittu Luiz Inacio Lula da Silva muistutti, että harva brasilialainen on tehnyt maata yhtä tunnetuksi kuin Pele.

Pelen kanssa 1970-luvulla New York Cosmoksessa pelannut Franz Beckenbauer sanoi jalkapallon menettäneen historiansa mahtavimman pelaajan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Pele kutsui minua veljekseen. Se oli uskomaton kunnianosoitus minulle, Beckenbauer sanoi.

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach sanoi maailman menettäneen upean urheiluikonin.

Geoff Hurst: Kaikkien aikojen paras vastustaja

Englannin vuoden 1966 maailmanmestari Geoff Hurst muisteli entistä vastustajaansa kauniilla sanoilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Minulla on niin monia muistoja Pelestä. Ei ole epäilystäkään, etteikö hän ole paras jalkapalloilija, jota vastaan olen koskaan pelannut. Pele on kaikkien aikojen paras jalkapalloilija, ja olen ylpeä, kun olen saanut pelata häntä vastaan. Lepää rauhassa Pele ja kiitos kaikesta, Hurst sanoi.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino sanoi, että Pelen kuolema oli tapahtuma, jota kukaan jalkapalloa rakastavista ei halunnut koskaan tulevan.

–  Vaikka Pele poistui keskuudestamme fyysisesti, hän oli saavuttanut kuolemattomuuden jo kauan aikaa sitten ja siksi hän on luonamme ikuisesti, Infantino lisäsi.

Brasiliaan julistettu suruaika

Pelen entinen seura Santos kertoi, että tähden hautajaiset pidetään tiistaina Santosin satamakaupungissa. Maanantaina järjestetään ensin Pelen ruumiinvalvojaiset Santosin Urbano Caldeira -stadionilla ja tiistaina Pelen arkku kuljetaan hautajaissaattueessa pitkin Santoksen katuja yksityiseen siunaustilaisuuteen.

Brasilian väistyvä presidentti Jair Bolsonaro julisti maahan kolmen päivän suruajan Pelen kuoleman vuoksi.

Jalkapallon Englannin Valioliiga on ilmoittanut, että sen tulevan kierroksen peleissä kunnioitetaan Peleä minuutin suosionosoituksin ennen jokaisen ottelun aloituspotkua. Pelaajilla ja tuomareilla on mustat käsivarsinauhat.

Italian Serie A:ssa pidetään minuutin hiljainen hetki ennen 4. tammikuuta pelattavia otteluita. Serie A pyörähtää silloin käyntiin MM-kisatauon jälkeen. Minuutin hiljainen hetki pidetään myös tänään perjantaina pelattavissa harjoitusotteluissa.

Myös Ranskan liigassa Pelelle osoitetaan suosionosoituksin kunniaa, ja stadioneiden suurilla näytöillä on kuva Pelestä MM-kisoissa. Espanjan liigassa kierroksen ensimmäinen hiljainen hetki oli jo torstain myöhäisottelussa, jossa kohtasivat Atletico Madrid ja Elche.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi