Haaland osui jälleen – Citylle kuitenkin vain tasapeli Aston Villan vieraana

Haaland on tehnyt tällä kaudella jo kymmenen liigamaalia. Lehtikuva/AFP

STT-Lehtikuva

Jalkapallon Englannin Valioliigan kauden hurjalla tahdilla aloittanut Manchester Cityn norjalaiskärki Erling Braut Haaland jatkoi maalitehtailuaan, mutta City hukkasi sauman nousta liigakärkeen jäätyään 1–1-vierastasapeliin Aston Villan kanssa.

Kahdessa edellisessä pelissään hattutemput takonut Haaland nosti liigakauden maalisaldonsa jo kymmeneen viemällä Cityn johtoon 50. minuutilla. Kotijoukkue Villa taisteli kuitenkin tasapelin, kun Leon Bailey käytti joukkueen ainoan maalia kohti suuntautuneen yrityksen tehokkaasti 74. minuutilla.

Viime kausi mukaan lukien Valioliigassa nyt jo 18 peliä putkeen tappiotta pelannut City on sarjassa toisena koottuaan 14 pistettä kuudesta pelistään. Sunnuntaina Manchester Unitedin kohtaava Arsenal on voittanut kaikki viisi otteluaan ja johtaa 15 pisteellään sarjaa. Cityn kanssa tasoissa on Tottenham.

Villa nousi putoamisviivan yläpuolelle 17:nneksi. Sillä on kuudesta ottelusta neljä pistettä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Chelsea selvisi säikähdyksellä

Valioliigassa pelattiin lauantaina seitsemän muutakin ottelua.

Kärkijoukkueista Chelsea selvisi West Hamin isäntänä säikähdyksellä. Vieraat siirtyivät Stamford Bridgellä tunnin kohdalla johtoon, eikä Chelsea ollut pystynyt luomaan maalipaikkoja juuri ollenkaan.

Penkille pudonnut puolustaja Ben Chilwell pelasti siniset täystappiolta, ja kun Kai Havertz teki Chilwellin syötöstä 2–1-osuman 88. minuutilla, luultiin, että peli on selvä. Maxwel Cornet kuitenkin tasoitti käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä, mutta VAR-tarkastus hylkäsi maalin, sillä Jarred Bowen oli jyrännyt Chelsea-vahti Edouard Mendyn.

Tottenham kiipesi tasaisen esityksen jälkeen täydellisen Arsenalin taakse kakkospaikalle, kun Fulham kaatui kotinurmella Harry Kanen maalilla lukemin 2–1. Hävinnyt osapuoli Fulham voi olla varsin tyytyväinen, sillä joukkue on sarjassa kymmenentenä, vaikka viime kaudella se pelasi Mestaruussarjassa ja on kohdannut myös Arsenalin ja Liverpoolin.

Pääsyy pärjäämiseen on ollut serbialaishyökkääjä Aleksandr Mitrovic, joka on tehnyt kuuteen otteluun kuusi maalia. Mitrovic on Erling Hålandin takana maalipörssin kakkosena.

Eniten maaleja syntyi Brentfordin ja Leedsin välisessä ottelussa, jossa Brentford oli parempi maalein 5–2. Joukkueen keskushyökkääjä Ivan Toney oli täysin pitelemätön ja teki ratkaisevat kolme maalia.

Vaihtopenkilläkin tapahtui, kun Leeds-luotsi Jesse Marsch sai punaisen kortin 64. minuutilla.

Liverpool jäi paikalliskamppailussa maaleitta

Kauden ensimmäinen Merseyside Derby ei tuonut Liverpoolin alavireiseen alkukauteen helpotusta, kun se jäi 0–0-tasapeliin Evertonia vastaan.

Liverpoolin paikalliskamppailu on perinteisesti tunteikas, sillä historiassa on jaettu peräti 28 punaista korttia. Yksi syy intensiivisyydelle lienee stadioneiden läheisyys: Liverpoolin Anfield ja lauantain ottelun näyttämö, Evertonin Goodison Park sijaitsevat alle kilometrin päässä toisistaan.

Melkein eniten laadukkaita maalipaikkoja kuluneella kaudella antanut kotijoukkue ei paikalliskamppailun hengessä kumarrellut, vaan Tom Davies oli jo siirtää siniset johtoon 32. minuutilla, mutta pallo osui tolppaan. Kymmenen minuuttia myöhemmin suoran punaisen pelikiellosta palannut uruguaylaishyökkääjä Darwin Nunez ja heti perään Luis Diaz kolauttelivat Liverpool-pelaajista maalikehikkoa tuloksetta.

65. minuutin paikkeilla Liverpool painosti useilla kulmapotkuilla, joista vaarallisimmat paikat syntyivät kuitenkin vastahyökkäyksistä omaan päätyyn. Conor Coady ehti jo tuulettaa kotijoukkueen voitto-osumaa, kunnes VAR-tarkastus näytti, että tilanne oli paitsio.

Pahasta loukkaantumismankelista kärsivän Liverpoolin onni ottelussa oli, että portugalilaistähti Diogo Jota palasi kentälle takareisivamman jäljiltä.

Tasapeli tarkoittaa, että pelaajalegenda Frank Lampardin luotsaama Everton jatkaa kuuden kierroksen jälkeen voitottomana.

Muissa peleissä Bournemouth kapusi nousijajoukkueiden kohtaamisessa 0–2:sta 3–2-voittoon Nottingham Forestin vieraana, Wolves kaatoi Southhamptonin 1–0 ja Newcastle–Crystal Palace päättyi maalittomaan tasapeliin.