play

Liverpool kurkottaa kohti neljää pokaalia

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp. LEHTIKUVA/AFP

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Hyvä tietokilpailukysymys olisi, mikä seura on ainoana voittanut jalkapallossa saman kauden aikana maansa miesten mestaruuden, cupin, liigacupin ja Mestarien liigan tai sen edeltäjän Euroopan cupin.

Vastaus on skotlantilaisseura Celtic, joka ylsi temppuun kaudella 1966–1967. Sen jälkeen on nähty triplajuhlia, muttei yhtään seuraa, joka olisi kannatellut neljää isoa pokaalia saman kauden aikana. Monelle seuralle se ei tosin ole edes mahdollista, sillä liigacupia ei pelata kaikissa jalkapallomaissa.

Liverpool saattaa ängetä tänä keväänä Celticin rinnalle, sillä se on jo voittanut Englannin liigacupin ja on cupin finaalissa, Valioliigassa toisena sekä Mestarien liigassa välierissä.

Joukkue kohtaa tiistaina välierien toisessa osassa espanjalaisyllättäjä Villarrealin. Jürgen Kloppin valmentama vierasjoukkue astelee Estadio de la Ceramica -stadionille hyvistä asetelmista, sillä se nappasi otteluparin avausosasta 2–0-voiton suvereenin esityksen jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Täytyy olla täysin varuillaan ja sataprosenttisesti oikeassa mielentilassa, jotta voi pelata toisen osan samalla lailla kuin ensimmäisen. Tiedämme, ettemme ole vielä jatkossa, viime viikolla jatkosopimuksen tehnyt Klopp sanoi Euroopan jalkapalloliitolle Uefalle.

"Meidän täytyy voittaa kaikki jäljellä olevat ottelumme"

Liverpool käy Englannin Valioliigassa kilpajuoksua Manchester Cityä vastaan. City on Liverpoolin tavoin Mestarien liigan välierissä, joissa se kohtaa keskiviikkona vieraissa Real Madridin. Manchesteriläisjätti voitti otteluparin avausosan kotonaan 4–3.

Valioliigassa City on pisteen karkumatkalla Kloppin miehistöstä, kun molemmilla on jäljellä neljä ottelua, joten Liverpoolin kausi saattaa yhtä hyvin päättyä pettymykseen kuin jättipottiin. Pelkkä liigacupin voitto ei tyydyttäisi monien Liverpoolin kannattajien nälkää, kun käsien ulottuvilla on niin paljon enemmän.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Cityn päävalmentaja Pep Guardiola tiivisti näkemyksensä Valioliigan mestaruustaistelusta AFP:lle.

–  Meidän täytyy voittaa kaikki jäljellä olevat ottelumme ollaksemme mestareita. Jos emme voita, Liverpoolista tulee mestari.

Vaikka harva uskoo Villarrealin jatkomahdollisuuksiin, Unai Emeryn valmentamaa joukkuetta ei voi pyyhkiä keskusteluista kokonaan pois. Vielä vähemmän sitä kannattaa tehdä maaleja solkenaan sylkevän Karim Benzeman tähdittämälle Real Madridille, joka varmisti viikonloppuna Espanjan mestaruuden.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi