play

LP Kangasala haluaa haudata koronahaamut – "Katsomme eteenpäin"

LP Kangasalan libero Tiiamari Sievänen sanoo, että LP Kangasala tavoittelee Suomen mestaruutta. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

LP Kangasalan libero Tiiamari Sievänen sanoo, että LP Kangasala tavoittelee Suomen mestaruutta. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT-Lehtikuva

Torstaina alkavan lentopallon naisten Mestaruusliigan menestysnälkäisimmästä joukkueesta tuskin on epäilystä. Viime kauden runkosarjan voittanut LP Kangasala haluaa haudata koronahaamut ja viime kauden epäonnensa huipentamalla alkavan kauden kultaisesti.

LP Kangasalan paraatimarssi kohti viime kevään SM-finaaleja päättyi maaliskuussa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tartuntatautiviranomaisen tekemään karanteenipäätökseen. Joukkueessa oli todettu koronatartunta, joten kausi katkesi tylysti kesken.

Ensimmäisessä välieräottelussa LP Kangasala oli pyöritellyt vieraskentällä erin 3–0 Kuusamoa, joka sittemmin eteni finaaleihin kuin lahjan saaneena.

LP Kangasala on saavuttanut pääsarjahistoriassaan kaksi SM-hopeaa ja kaksi -pronssia, jotka on nyt tarkoitus kirkastaa kultaisiksi mitaleiksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ei koronasta enää jaksaisi jauhaa. Katsomme eteenpäin, lähdemme voittamaan Suomen mestaruutta, pirkanmaalaisjoukkueen libero Tiiamari Sievänen paaluttaa päättäväisesti.

Potkua musiikkivideosta

LP Kangasala on saanut säilytettyä joukkueensa pelaajarungon suhteellisen muuttumattomana. Maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva yleispelaaja Salla Karhu siirtyi harjoittamaan ammattia Unkariin, mutta Hämeenlinnasta HPK:sta tullut Emmi Riikilä tuo samalle pelipaikalle maajoukkueosaamista.

Paljon odotuksia on myös brasilialaisen, 183-senttisen hakkuritulokkaan Gabriela Da Silvan harteilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Hän parantaa koko ajan, LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen kehuu.

Joukkue on hakenut vauhtia tekemällä Oksalle ylimmälle -musiikkivideon mukaillen Kesäpäivä Kangasalla -maakuntaklassikkoa. Videolla ei nähdä päävalmentaja Kerästä.

–  Näin siksi, että videosta tulisi hyvä. Minä huolehdin valaistuksesta, Keränen veistelee.

LP Viestillä mestaruusrutiinia

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mestaruusuumoiluista on mahdotonta jättää pois kymmenkertaista Suomen mestaria LP Viestiä. Salolaisjoukkue juhli kultaa myös viime kevään päätteeksi.

LP Viestin keskipelaaja Anna Czakan kartutti elokuussa pelikokemusta Suomen maajoukkueessa EM-lopputurnauksessa. Hän kuului Suomen eturivin pelaajiin.

–  Maajoukkueessa on huikea porukka. Siinä tuli luottavainen fiilis omasta tekemisestä, Czakan kehuu.

183-senttisellä keskipelaajalla olisi ollut vientiä myös ulkomaan kentille, mutta pelit tutussa salolaisjoukkueessa maistuvat.

–  Ei vielä tuntunut oikealta ajalta lähteä muualle, 25-vuotias Czakan sanoo.

Mitaliehdokkaisiin lukeutuu myös hämeenlinnalainen HPK, joka on viimeksi voittanut Suomen mestaruuden vuonna 2018. Keski-Euroopan kierrokseltaan HPK:hon palannut keskipelaaja Michaela Madsen kuului niin ikään Suomen elokuiseen EM-joukkueeseen.

–  Maajoukkueessa on korkea taso treeneissäkin. Sieltä tuli rohkeutta yrittää uusia asioita, alkukesästä polvileikkauksessa käynyt Madsen summaa arvokisojen antia.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi