play

Lyöjämörssäri Vainionpää johdatti Vimpelin ensimmäiseen finaalivoittoon

Jukka-Pekka Vainionpää löi Vimpelille viisi juoksua pelissä Tampereen Manse PP:tä vastaan. (arkistokuva)
LEHTIKUVA / TIMO AALTO

Jukka-Pekka Vainionpää löi Vimpelille viisi juoksua pelissä Tampereen Manse PP:tä vastaan. (arkistokuva) LEHTIKUVA / TIMO AALTO

STT-Lehtikuva

Vimpelin Veto otti ensimmäisen kiinnityksen miesten Superpesiksen mestaruuteen kaatamalla lauantaina kotikentällään Tampereen Manse PP:n 2–0 (3–1, 6–3).

Koko kauden voittamattomana kotikentällään esiintynyt Veto jatkoi samaa tahtia finaalisarjan avausottelussa. Kahinan ratkaisuksi nousi kokonaisuudessaan ulkopeli, jossa Manse teki useita radikaaleja räpylävirheitä.

Suurimman pommin Mansen kenttään tälläsi toisella jaksolla ajolähdöstä neljän juoksun lyönnin upottanut jokeri Jukka-Pekka Vainionpää. Kaikkiaan viisi juoksua iskenyt Vainionpää oli luonnollisesti tyytyväinen.

–  Lyönti oli suunniteltu, nyt mukaan tuli hyvä pomppu meidän suuntaamme, mikä ei todellakaan haittaa. Muutoin kummankin sisäpeli oli hieman nihkeää, ottelu oli tiukkaa vääntöä, Vainionpää summasi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mansen ykkösmies oli kaksi juoksua lyönyt jokeri Perttu Ruuska. Hän palasi viime kauden joukkueensa Vedon kotiareenalle toista kertaa.

–  Runkosarjassa tuli jo käytyä, eli siinä mielessä ei ollut jännitystä. Pelin lopputulos taas tietenkin harmittaa. Saimme silti onnistumisiakin, olo on luottavainen jatkon suhteen, vaikka erityisesti sisäpelissä on kyettävä parantamaan, Ruuska pohti.

Ei nappiesitys

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen oli tyytyväinen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Oli mahtava tunnelma, yleisö eli hienosti mukana. Peli ei kuitenkaan ollut meiltä nappiesitys, Manse pääsi varsinkin ottelun alussa sekoittamaan vaihtolyöntipeliämme. Onneksi kakkoskärkemme on myös kohtuullinen, saimme sitä kautta tilanteita. Tästä on kuitenkin parannettava jatkoa ajatellen.

Mansen pääkäskyttäjä Juhani Lehtimäki harmitteli virheitä.

–  Annoimme räpylästä sellaisia juoksuja, joita ei parane tulla Vimpelissä, se oli ottelun ratkaisu. Emme yksinkertaisesti ansaitse voittaa, jos räpylä ei kestä. Joukkueessa oli jostain syystä yllättävää ylihermostuneisuutta, mikä ei mahdollistanut voittoa.

Ottelun kolmostilanteet menivät Vimpelille 15–12.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Toinen ottelu pelataan huomenna Tampereella.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi