play

Sotkamon Jymy juhlii miesten Superpesiksen mestaruutta

Kuva: Miska Puumala / Lehtikuva

STT

Joskus Suomessa oli valttia Kekkonen, Kekkonen ja Kekkonen. Sotkamossa se menee nykyisin muodossa Kuosmanen, Kuosmanen ja Kuosmanen.

Sotkamon Jymy sai täyteen 20 miesten pesäpallomestaruutta kukistettuaan Superpesiksen loppuotteluissa Vimpelin Vedon voitoin 3–1. Kausi ei venynyt enää viikolla, kun Jymy voitti sunnuntaisen kotiottelunsa 1–0 (1–1, 3–2).

Mestaruus sinetöityi etulukija Kalle Kuosmasen, 21, tekemiin kolmeen paloon Vedon viimeisessä sisävuorossa. Hänen isänsä Mikko Kuosmanen, 47, saavutti ensimmäisenä miesten pelinjohtajana viidennen Suomen mestaruuden.

– Vuosi on tehty kovasti töitä. Näitä kelejä varten sisäpeliämme rakennettiin. Nämä pojat eivät ole paljoa voittaneet, hehkutti Mikko Kuosmanen Ruutu+:n haastattelussa viitaten hiukan koleaan syyskuiseen stadioniin.

Seuran toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen joutui tarttumaan viuhkaan, kun puolivälieriin päättyneen viime kauden jälkeen täytyi tehdä muutoksia. Jymyllä oli jo sopimus ensi kaudesta Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtaja Iiro Haimin kanssa, joten vuoden keikkapestiin Kainuuseen ei ollut tarjolla monia ammattimiehiä.

Vimpeliläiset löivät sunnuntaina yhden juoksun enemmän kuin Jymy, mutta Veto ei pystynyt Jymyn tasoiseen ulkopeliin. Veto lahjoitti isännille juoksun sekä harhaheitolla että vapaataipaleena.

Pelin voittojuoksun löi ottelun ainoana kotiutuksenaan pudotuspelien parhaana pelaajana palkittu jokeri Roope Korhonen, 42. Mestaruus oli myös hänelle ennätysmäinen miehissä, 13:s.

– Se on miehekäs lukema. Siihen voi olla tyytyväinen. Ulkopelimme oli rautaa, Korhonen virnuili.

Jymyn ulkopelin ässät ratkaisupelissä olivat viisi paloa mieheen heittäneet Kuosmanen, Hannes Pekkinen, 24, ja kesken kauden joukkueeseen liittynyt Jere Vikström, 29.

– Olo on tyhjä, mutta samalla tosi hieno. Tämä tuntuu paremmalta mestaruudelta kuin ensimmäiseni. Silloin olin niin nuori ja pienemmässä roolissa, Kalle Kuosmanen kommentoi.

Jymyn kultamitalien jakoa perinteisesti seuraava Nälkämaan laulu palasi miesten pesiskesän päätösbiisiksi. Kainuun maakuntalaulun sanat ovat hyvin Jymyn pelaajien hallussa. Sunnuntaisen kokoonpanon tusinasta pelaajasta vain Pekkinen (Kitee), Ville Kotro (Jyväskylän Kiri), Elmeri Purmonen (Kitee) ja Niilo Piiponniemi (Haapajärvi) eivät ole sotkamolaiskasvatteja.

– Pitkässä juoksussa on pystyttävä tuottamaan joukkueeseen omia kasvatteja, naulasi toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen.

– Tätä lähdettiin hakemaan Kainuuseen, ja heti ekana vuonna tuli. Missään vaiheessa ei voinut hengähtää, koska kaikki loppuottelut olivat yhden juoksun pelejä, totesi yhden SM-kullan aiemmin Joensuun Mailassa (2018) voittanut Pekkinen.

Mestaruutta puolustaneelle Vedolle hopea oli 14:s mitali viimeisimpien 15 kauden aikana.

– Olimme isossa kuvassa kolmessa pelissä parempia, mutta emme pystyneet niitä voittamaan. Kunnia Jymylle, joka pystyi ne jaksot voittamaan, kiteytti Vedon sotkamolaislähtöinen pelinjohtaja Tomi Niskanen, 39.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi