play

Maailmancupin ampumahiihtoviestissä sählättiin – Ruotsi sotki Norjan kisan ampumalla väärään tauluun

STT-Lehtikuva

Ampumahiihdon maailmancupin miesten viestikisassa Saksan Ruhpoldingissa koettiin hämmentävä episodi, kun Ruotsin avausosuutta kisannut Peppe Femling sähläsi pystyammuntapaikalla. Femling ampui muutaman laukauksen väärään tauluun, ja se sotki Norjan avausosuuden.

–  En ymmärrä yhtään, tämä oli jonkinlaista kaaosta. Jollain lailla ammuinkin paikan 18 tauluun, vaikka olin paikalla 17, Femling sanoi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n lähetyksessä.

Norjan viestinviejä Aleksander Fjeld Andersen oli ihmeissään. Sekava tilanne vei Andersenin sakkokierroksille, ja vaikka Norjaa lopulta hyvitettiin kahdella minuutilla, oli kisa pilalla.

–  Tämä on omituisin kokemus minulle ikinä. Osuin ensimmäisen laukaukseni, ja samalla hetkellä toinen läppä vaihtui. Reaktioni sai minut ampumaan kolmatta läppää, ja läppiä vain putoili, Andersen äimisteli Norjan yleisradiolle NRK:lle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ja kun sitten taulut taas palautettiin, minut käskettiin ampumaan varalaukaukset. Ja sitten sanottiin, että minulla on kaksi sakkokierrosta. Tuo tuhosi koko kisan.

Norja oli lopulta seitsemäs ja Ruotsi kahdeksas. Kisan voitti Venäjä ennen Saksaa ja Valko-Venäjää.

Suomen nelikko Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Heikki Laitinen ja Olli Hiidensalo oli 11:s, päälle kolme minuuttia voittajasta jääneenä. Suomi selvisi ilman sakkokierroksia, mutta varapatruunoita kului kahdeksan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi