play

Määttä osui mutta Detroit kärsi ruman tappion – Buffalon Thompson hurjasteli tehot 3+3

Olli Määttä teki toisen erän alussa vieraiden 1–1-tasoituksen. Kuva kahden viikon takaa ottelusta Los Angeles Kingsiä vastaan. LEHTIKUVA/AFP

Olli Määttä teki toisen erän alussa vieraiden 1–1-tasoituksen. Kuva kahden viikon takaa ottelusta Los Angeles Kingsiä vastaan. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Olli Määttä onnistui maalinteossa jääkiekon NHL-kierroksella, mutta hänen joukkueensa Detroit Red Wings kärsi murskatappion Buffalo Sabresin vieraana.

Buffalo jyräsi Detroitin 8–3. Määttä teki toisen erän alussa vieraiden 1–1-tasoituksen rannelaukauksella suoraan Andrew Coppin maalin takaa antamasta syötöstä. Maali oli suomalaiselle kauden toinen.

Määtän tasoituksen jälkeen Buffalo karkasi toisessa erässä kolmen maalin johtoon, mutta Detroit onnistui maalinteossa toisen eräntauon molemmin puolin ja tuli näin maalin päähän. Sabres meni kuitenkin menojaan kolmannen erän viimeisellä kymmenminuuttisella, jonka aikana isännät mättivät neljä maalia.

Ottelun tähti oli Buffalon Tage Thompson, joka rohmusi peräti tehot 3+3 ja tuplasi yhdessä ottelussa kauden pistesaldonsa. Thompsonista tuli ensimmäinen Sabres-pelaaja 29 vuoteen, joka on yltänyt kuuden pisteen otteluun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Pelasimme tänään kaikin puolin todella hyvä ottelun, mutta tuntuu tietysti hyvältä, kun tekee maaleja ja osallistuu tuloksen tekemiseen, Thompson sanoi NHL.comin mukaan.

Buffalon Jeff Skinner teki ottelussa NHL-uransa 300. maalin.

Buffalo nousi voitollaan NHL:n itälohkossa kolmanneksi.

Kuparille syöttöpiste

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

"Suomalaisjoukkue" Carolina Hurricanes väänsi kotonaan voiton Washington Capitalsista, mutta suomalaispelaajat Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät tällä kertaa ilman tehopisteitä. Carolina oli parempi voittolaukausten jälkeen 3–2.

Voittolaukauskisassa Hurricanesilta onnistuivat Brent Burns ja Andrei Svetshnikov, joka osui myös varsinaisella peliajalla. Svetshnikovin 2–2-tasoitus toisessa erässä oli jo hänen kauden kahdeksas maalinsa.

Stefan Noesen oli vienyt Carolinan 1–0-johtoon avauserässä, mutta Dylan Strome ja Aleksandr Ovetshkin toivat Washingtonin rinnalle ja ohi toisessa erässä. Strome iski maalinsa voitettuaan kamppailun Frederik Andersenin torjumasta paluukiekosta Ahon kanssa maalin edessä.

–  Olin maalin edessä yksin Ahon kanssa, sitten vain vähän tuikkasin kiekkoa ja se meni sisään, Strome sanoi NHL.comin mukaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ovetshkinilla on nyt NHL-uralta koossa 785 maalia, ja hän on enää yhden maalin päässä Detroit-legenda Gordie Howen ennätyksestä yhdessä seurassa tehtyjen maalien määrässä.

Aho ja Teräväinen jäivät pisteittä, vaikka pääsivät pyörittämään jatkoajalla Carolinan ylivoimaa neljällä kolmea vastaan. Aho sai reilut 22 minuuttia peliaikaa ja laukoi kaksi kertaa maalia kohti.

Carolina on itälohkossa toisena ja johtaa Metropolitan-divisioonaa.

Länsilohkossa Los Angeles Kings syvensi St. Louis Bluesin ahdinkoa hakemalla 5–1-vierasvoiton. Los Angelesin Rasmus Kupari avasi kauden pistetilinsä annettuaan syötön Carl Grundströmin 2–0-maaliin.

St. Louis aloitti kauden kolmella voitolla mutta on sen jälkeen hävinnyt viisi ottelua putkeen ja valahtanut häntäpäähän. Los Angeles on länsilohkossa kolmantena.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi