play

MacKinnonin hattutemppu ei auttanut Coloradoa, St. Louis pyristeli voittoon jatkoajalla

Kaukalo täyttyi lakeista MacKinnonin kolmannen maalin jälkeen, mutta kypärätemppu ei vienyt  joukkuetta voittoon. Lehtikuva/AFP

Kaukalo täyttyi lakeista MacKinnonin kolmannen maalin jälkeen, mutta kypärätemppu ei vienyt joukkuetta voittoon. Lehtikuva/AFP

STT-Lehtikuva

St. Louis Blues sanoi kiitos ei kesälomalle NHL-jääkiekon pudotuspeleissä, kun se kukisti Colorado Avalanchen 5–4 länsilohkon toisella kierroksella. Colorado johtaa sarjaa voitoin 3–2 ja on yhä voiton päässä pääsystä liigan neljän parhaan joukkoon.

St. Louis nousi viidennen kohtaamisen päätöserässä kahdesti tasoihin ja pakotti ratkaisun jatkoajalle. Kun jatkoaikaa oli pelattu runsaat kolme minuuttia, Tyler Bozak laukoi St. Louisin 5–4-voittomaalin.

–  Olemme aika sitkeä porukka, emmekä halunneet kauden päättyvän, Bozak kommentoi seuransa Twitterissä.

St. Louis heräsi taistelemaan päätöserässä, kun Robert Thomas ja Justin Faulk toivat joukkueen tilanteeseen 3–3. Sen jälkeen Nathan MacKinnon vei Coloradon jälleen johtoon, mutta St. Louisin Thomas tasoitti viimeisellä minuutilla. St. Louis pelasi tuolloin ilman maalivahti Ville Hussoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Husso torjui ottelussa 30 kertaa. Hän teki etenkin avauserässä muutaman huipputorjunnan, joilla piti Coloradon johdon maltillisena.

Husso nousi torjuntavastuuseen Bluesissa, kun pudotuspeleissä loistanut Jordan Binnington loukkaantui ottelusarjan kolmannessa pelissä.

MacKinnon viittasi kintaalla omille tehoilleen

Coloradon ykkösnimi oli kolme maalia tehnyt ja yhden syöttänyt MacKinnon. Kanadalaishyökkääjän ensimmäisen maalin alusti Artturi Lehkonen ja toisen Mikko Rantanen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

MacKinnonin osumista varsinkin toinen ja kolmas syntyivät upeiden yksilösuoritusten päätteeksi. Hyökkääjä käytti molemmissa maaleissa vahvaa luisteluvoimaansa. 2–0-maalissaan MacKinnon käytti kiekkoa Rantasella, joka syötti kiekon nopeasti takaisin, ja MacKinnon viimeisteli maalin.

–  Pudotuspeleissä ei ole kyse pisteistä tai huomiosta, vaan siitä, että voitetaan otteluja. Sen kyllä aistii pukuhuoneessa, että vedämme samaa köyttä, MacKinnon kommentoi Denver Postille.

Coloradon suomalaisista Rantanen sai peliaikaa runsaat 20 minuuttia ja Lehkonen 18. St. Louisin puolustaja Niko Mikkola luuti yli 16 minuuttia joukkueensa takalinjoilla.

Joukkueiden kuudes ottelu pelataan varhain lauantaina Suomen aikaa. Toistaiseksi vain kahden edelliskevään mestari Tampa Bay on edennyt NHL:ssä neljän parhaan joukkoon. Perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa Edmonton Oilers tavoittelee jatkopaikkaa Calgaryä vastaan, ja Carolina ja New York Rangers jatkavat sarjaansa 2–2-tasatilanteesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi