play

Markkanen jälleen Utahin paras pistemies, Jazz jatkoi yllätyksiään

Markkanen oli ottelun toiseksi paras pistemies.  LEHTIKUVA/AFP

Markkanen oli ottelun toiseksi paras pistemies. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Lauri Markkanen oli joukkueensa paras pistemies, kun Utah Jazz haki Los Angeles Lakersista vierasvoiton koripalloliiga NBA:ssa. Markkanen heitti 27 pistettä ja siivitti joukkueensa 130–116-paremmuuteen.

Markkanen jätti varjoonsa sairauden jäljiltä toipilaana pelanneen Lakersin supertähden LeBron Jamesin sekä Anthony Davisin. Suomalainen ylsi kauden viidenteen niin sanottuun tupla-tuplaan, jossa pisteitä ja levypalloja kertyi kaksinumeroinen lukema. Markkanen kahmi ottelussa 13 levypalloa, joista kymmenen puolustuspäässä. Markkasen levypallosaalis oli ottelun korkein.

Markkanen on osaltaan auttanut Jazzin alkukauden yllättäjäksi NBA:ssa. Joukkue on voittanut tällä kaudella pelaamistaan kymmenestä ottelusta nyt seitsemän. Lakersia vastaan joukkue saa uuden voittomahdollisuuden varhain tiistaina Suomen aikaa kotikentällään Salt Lake Cityssä. Sitä ennen Jazz pelaa vierasottelun Los Angeles Clippersiä vastaan varhain maanantaina Suomen aikaa.

Jazzilla monta onnistujaa

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Utahilaisten nopea peli tepsi Lakersiin, ja vaikka Lakers kuroi Jazzin etumatkaa kolmannella neljänneksellä, Utah pystyi sinetöimään voiton monen pelaajan onnistumisilla. Markkasen lisäksi vireessä olivat Jordan Clarkson 20 pisteellään, Kelly Olynyk 18 pisteellään, Collin Sexton 17 pisteellään ja Mike Conley 15 pisteellään.

–  Jälleen usea pelaaja oli vaikuttamassa voittoon pelin kuluessa. Se oli osoitus joukkuepelin voimasta, arvioi Jazzin päävalmentaja Will Hardy ESPN:lle.

Hardyn mielestä jokainen ottelu tutustuttaa pelaajia lisää toisiinsa, ja toisaalta pelaajat oppivat tuntemaan päävalmentajan aivoituksia. Lakersia vastaan Hardy kertoi kokeilleensa erilaisia taktisia yksityiskohtia, ja joukkue toteutti ne.

Markkasen yhdeksästä kolmosyrityksestä sisään meni joka kolmas, ja pelitilanneheitoista onnistui yli puolet. Markkanen heitti sisään kaikki kuusi vapaaheittoaan. Tilastoihin kertyi myös neljä koriin johtanutta syöttöä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vajaat 33 minuuttia pelannut Markkanen oli illan toiseksi kovin pistenikkari, sillä Lakersin Russell Westbrook heitti pisteen suomalaista enemmän.

---

Korjattu juttua klo 8.10: Markkasen levypallomäärä oli 13, ei 12.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi