play

Markus Vuorelan loukkaantuminen veti Perttu Hyvärisen ja muiden maajoukkuehiihtäjien mielen apeaksi – "Pistetään kädet ristiin"

Vuorela kiitteli vuolaasti auttajiaan. Lehtikuva / Emmi Korhonen

Vuorela kiitteli vuolaasti auttajiaan. Lehtikuva / Emmi Korhonen

STT-Lehtikuva

Maajoukkuehiihtäjä Perttu Hyvärinen etenee aikataulussa kohti helmikuussa järjestettäviä Pekingin olympialaisia. Hiihtäjät palasivat tällä viikolla Suomeen Italiasta, missä he leireilivät Val Senalesin maisemissa.

–  Val Senales antoi parastaan kelien suhteen. Se vaikuttaa, että saa aurinkoa syksyllä, mutta oli myös liukkaat ladut. Pääsimme tekemään kesätreeniä rullasuksilla ja juoksemaan, mutta ylhäällä pääsimme hiihtämään tosi hyvällä lumella, Hyvärinen tuumi STT:lle perjantaina järjestetyssä Hiihtoliiton mediapäivässä.

Ikävän sivumaun reissuun jätti maajoukkuetoveri Markus Vuorelan loukkaantuminen. Hän loukkasi jalkansa sauvalenkillä. Jalasta löytyi murtuma, ja hän meni perjantaina Suomessa jatkotutkimuksiin. Alkuviikosta Vuorela kiitteli Hiihtoliiton tiedotteessa Hyväristä ja Verneri Suhosta, jotka auttoivat hänet pois maastosta.

–  Harmiton vahinkotilanne. Hänen nilkkansa pyörähti polulla alkuverryttelyssä. Pistetään kädet ristiin, ettei isompaa vammaa löydy, ja paranisi hyvin. Kyllä siitä tuli apea mieli kaikille ja on vieläkin. Kyllä korvilla kuuli, että nyt jotakin sattui, Hyvärinen kuvaili.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuulitko Vuorelan huudon vai napsahduksen nilkasta?

–  Vähän sekä että.

Tiedotteesta välittyi sota-ajan meininki, kun kaveria ei jätetty. Vuorela kiitteli vuolaasti auttajia. Hyvärinen toppuutteli muutama päivä tapauksen jälkeen.

–  Ei se kannettu matka hirveän pitkä ollut, joten ei tässä kannata sankarin viittaa asetella. Ei häntä sinnekään kehdannut jättää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

"Viestihomma on ollut projekti ja iso juttu"

Kotimainen kisakausi käynnistyy ensi viikolla Suomen cupilla Sotkamon Vuokatissa. Kilpailuja riittää hiihdettäväksi mukavasti ennen marraskuun lopun maailmancupin avausta Rukalla.

Hyvärinen osallistuu Vuokatin-kilpailuun, kunhan vain palautuu tarpeeksi leirirasituksista. Olympiakauden alla eikä sen aikana voi ottaa riskejä palautumisen suhteen.

–  Kaikki tehdään olympialaisten ehdoilla, Hyvärinen vastasi kysymykseen siitä, nähdäänkö hänet vuodenvaihteen Tour de Skillä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Joskus se on toiminut hyvin, mutta joskus huonosti. Sinne pitää lähteä hyvässä kunnossa, ja katsotaan, mikä sitten on tilanne.

Viime kaudella Suomi esitteli kansainvälisillä laduilla räväkkää viestinelikkoa, missä Hyvärisen lisäksi hiihtivät Iivo Niskanen, Joni Mäki ja Ristomatti Hakola. Oberstdorfin MM-hiihdoissa mitaleille ei ollut vielä asiaa 4x10 kilometrin kilpailussa, mutta Pekingissä tavoite on selvä.

–  Kyllä se (mitali) maistuisi hyvälle. Viestihomma on ollut projekti ja iso juttu. Porukka on muotoutunut, ja miehiä on tulossa vierestäkin, Hyvärinen viittasi haastajiin.

Tavoite on kova. Edellisen kerran Suomen miehet saavuttivat arvokilpailujen viestimitalin vuoden 2009 MM-hiihdoissa.

–  Yhteinen tavoite kirittää porukkaa. Tuntuu siltä, että pikkuhiljaa olisi jo aikakin saavuttaa viestimitali. Se on pitkään kiertänyt Suomea.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi