play

Tshekki tuhlaili kasan huippupaikkoja ja jäi tasapeliin Georgiaa vastaan – georgialaisvahti pelasi elämänsä ottelun

Georgian maalivahti Giorgi Mamardashvili pelasi upean ottelun.

Georgian maalivahti Giorgi Mamardashvili pelasi upean ottelun. Kuva: Gabriel Bouys/Lehtikuva

Veikko Nurminen / STT

Jalkapallon miesten EM-kisoissa Tshekki ja Georgia tasasivat pisteet lauantaina F-lohkon ottelussa lukemin 1–1. Ottelun suurin sankari oli Georgian maalivahti Giorgi Mamardashvili, joka venyi ottelussa useaan huipputorjuntaan. Molemmat joukkueet ovat kahden ottelun jälkeen yhdessä pisteessä. Päätösottelussa Tshekki kohtaa Turkin ja Georgia Portugalin.

Tshekin suuresta hallinnasta kertoo se, että Uefan tilastojen mukaan Tshekki loi ottelussa peräti 26 maalintekoyritystä. Georgialle yrityksiä kirjattiin vain viisi. Maaliodottamaa Tshekki loi peräti yli kolmen maalin verran.

Ottelun avauspuoliskolla Georgia onnistui maalinteossa, mutta pelillisesti Tshekki oli selvästi Georgiaa edellä. Tilastojen mukaan maalintekoyritykset kirjattiin avauspuoliskolla Tshekin eduksi peräti 14–3. Myös maaliodottamaa Tshekki pystyi luomaan yli 1,7 maalin verran.

Georgian pelaajat saivat jatkuvasti kiitellä maalivahti Giorgi Mamardashvilia, joka venyi useaan huipputorjuntaan. Maalivahti edustaa seurajoukkuetasolla espanjalaisseura Valenciaa.

Ensimmäisen puoliajan lopulla nähtiin suurta draamaa, kun pallo osui tshekkiläispuolustajan käteen, ja VAR-tarkistuksen jälkeen Georgialle tuomittiin rangaistuspotku. Georgia käytti saumansa upeasti, kun Georges Mikautadze laukoi pallon varmasti alakulmaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toisella puoliajalla Tshekki lähti raivoisasti metsästämään tasoitusmaalia. Palkinto tuli 59. peliminuutilla, kun taitavana maalintekijänä tunnettu Patrik Schick runnoi 1–1-tasoitusmaalin.

Tshekki loi jatkuvasti vaarallisia a-luokan maalipaikkoja, mutta Georgian tähtivahti Mamardashvili pelasi kenties elämänsä ottelun. Georgialla oli mahdollisuus ratkaista ottelu aivan lisäajan lopussa, mutta vaihtomies Saba Lobjanidze tuhlasi aivan uskomattoman maalintekopaikan.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi