play

Oliver Antman laukoi Huuhkajat voittoon jalkapallon miesten EM-karsinnoissa

Huuhkajien Oliver Antman tuuletteli avausmaaliaan.

Huuhkajien Oliver Antman tuuletteli avausmaaliaan. Kuva: Lehtikuv-AFP / Stringer

STT

Huuhkajat nappasi Kazakstanista tärkeän 1–0-vierasvoiton jalkapallon miesten EM-karsinnoissa. Astanassa pelatun ottelun ainoan maalin viimeisteli Oliver Antman, joka laukoi pallon 78. minuutilla takakulmaan.

Voitto nostaa Huuhkajat 12 pisteeseen, kun joukkueella on takanaan viisi kamppailua. Kazakstan on yhdeksässä pisteessä ja lohkon kakkosena.

Tanska isännöi myöhemmin tänään San Marinoa ja Slovenia Pohjois-Irlantia. Tanskalla ja Slovenialla on koossa seitsemän, Pohjois-Irlannilla kolme ja San Marinolla nolla pistettä ennen illan otteluita.

Teemu Pukilla oli 21. peliminuutilla tekopaikka, mutta Kazakstanin maalivahti Igor Shatskij torjui laukauksen kulmaksi. Ottelun 34. minuutilla Antman toimitti pallon komean kuljetuksensa päätteeksi maalille, josta se meni Kazakstanin pelaajasta verkon perukoille. Osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen, koska pallo oli käynyt päätyviivan väärällä puolella.

Kazakstan viljeli avauspuoliajalla pitkiä palloja, mutta melko heppoisiksi sen yritykset jäivät. Avauspuoliaikaa leimasivat molempien joukkueiden osalta sekavuus, useat harhasyötöt ja henkilökohtaiset virheet.

Toisellakaan puoliajalla Huuhkajien pelaaminen ei ollut tekonurmikentällä kaunista, mutta joukkueen kärsivällisyys palkittiin. Kolmella topparilla pelannut Suomi puolusti samalla Kazakstanin maalipaikat vähiin.

Benjamin Källmanin ja Glen Kamaran tulo kentälle 67. minuutilla piristi Huuhkajia, ja kaksikolla oli roolinsa Antmanin maalissa. Osuma syntyi, kun Kamara syötti pallon Källmanille, joka jatkoi pelivälineen Antmanille.

Hienossa maajoukkuevireessä oleva Antman on tehnyt kuluvissa karsinnoissa jo kolme maalia.

Suomi jatkaa karsintaurakkaansa sunnuntaina kotipelillä Tanskaa vastaan. Huuhkajien ainoa tappio kuluvissa karsinnoissa on tullut vieraissa Tanskalle. Suomi on napannut vierasvoitot Pohjois-Irlannista ja Kazakstanista sekä kotivoitot Sloveniasta ja San Marinosta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi