play

Mika Lehkosuo nimettiin Pikkuhuuhkajien uudeksi päävalmentajaksi – "Tällaisia mahdollisuuksia ei tule tarjolle usein"

Mika Lehkosuo toukokuussa 2019. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Mika Lehkosuo toukokuussa 2019. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT-Lehtikuva

Mika Lehkosuo palaa Norjasta kotimaisen jalkapallon pariin Suomen alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajaksi. Palloliitto tiedotti torstaina, että Lehkosuo aloittaa työssä ensi vuoden alussa 2+2-vuotisella sopimuksella.

Tehtävässä Juha Malisen korvaava Lehkosuo on toiminut viime vuosina norjalaisseura Kongsvingerissä ensin valmentajana ja sitten urheilujohdossa, jossa suomalaisen vastuulla on ollut pelaajatarkkailu.

–  Olen tosi innoissani tästä haasteesta. On hienoa päästä jälleen edustamaan Suomea – olen saanut kokea sen kunnian aiemmin pelaajana sekä Mixu Paatelaisen valmennustiimissä (2013–2015). Nyt pääsen kantamaan Suomen värejä uudessa roolissa päävalmentajana, sanoi urallaan 17 maaottelua pelannut Lehkosuo Palloliiton tiedotteessa.

–  Tällaisia mahdollisuuksia ei tule tarjolle usein. Juha Malinen teki Pikkuhuuhkajissa hyvää työtä useiden vuosien ajan, ja olen iloinen, että minut valittiin hänen seuraajakseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lehkosuo valmensi kotimaassa pitkään Honkaa, jonka hän nosti nopeasti pääsarjatasolle. Entisen seuransa HJK:n päävalmentajaksi Lehkosuo nimettiin keväällä 2014, ja viiden vuoden pestistä tulikin menestyksekäs: kolme liigamestaruutta, kaksi Suomen cupin voittoa ja historiallinen Eurooppa-liigan lohkopaikka heti ensimmäisellä kaudella 2014.

–  En ole toiminut maajoukkueen päävalmentajana – se on hyvin erilaista kuin seurajoukkueessa. Joukkueen kanssa ehtii viettämään vain muutaman päivän, kunnes mitataan tulosta. Tapahtumien välille tulee pitkiä taukoja, kunnes sykli on jälleen aggressiivinen, Lehkosuo pohti maajoukkuevalmentajan roolia.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi