play

MM-debytantti Joel Armia säväytti, mutta painottaa katseen siirtämistä nopeasti seuraavaan otteluun

Joel Armia nappasi perjantai-iltana Norjaa vastaan pisteet 1+1.  LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Joel Armia nappasi perjantai-iltana Norjaa vastaan pisteet 1+1. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

STT-Lehtikuva

Suomen harvoihin NHL-apuihin jääkiekon miesten MM-kilpailuissa kuuluva Joel Armia sai lentävän lähdön ensimmäisille aikuisten arvokilpailuilleen, kun hän saalisti myöhään perjantai-iltana pisteet 1+1. Leijonat pelasi nousujohteisen ottelun ja kukisti Tampereella MM-avauksessaan Norjan 5–0.

Armia nappasi syöttöpisteen ensimmäisen erän lopussa Harri Pesosen tärkeään 1–0-maaliin ja viimeisteli itse kolmannessa erässä 4–0-lukemat ylivoimalla. Onnistumiset maistuivat Armialle, joka debytoi A-maajoukkueessa viime viikonloppuna Tukholman EHT-turnauksessa.

–  Alku oli vähän tahmea, mutta pysyimme kärsivällisinä, saimme lopussa hyvät maalintekopaikat ja teimme maaleja. Tosi kiva auttaa joukkuetta maalinteossa, Armia jutteli.

Tänään vastassa on Latvia, joka taipui eilen Yhdysvalloille 1–4. Iltaottelu alkaa kello 20.20.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tämä on nollattava äkkiä. Turnauksessa pelit tulevat nopeasti. Tästä pitää ottaa hyvät asiat mukaan ja keskittyä seuraavaan otteluun, Armia tuumi.

"Ei ole väliä, kuka tekee maalit"

NHL:ssä Montrealia edustava Armia on nähty taalajäillä puolustavissa ketjuissa, mutta maajoukkueessa häneen kohdistuu odotuksia myös pisteidenteossa. Yhteispeli Valtteri Filppulan ja Harri Pesosen kanssa parani vaihto vaihdolta.

–  Minulle käy mikä rooli vain. Ei ole väliä, kuka tekee maalit. Kokoonpanossa on paljon maailmanluokan pelaajia. Kuka vain voi tehdä maaleja ja pisteitä, 28-vuotias Armia painotti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kymmenen Suomen pelaajaa pääsi pisteille Norjaa vastaan, joten leveyttä riitti mukavasti.

Nashvillen NHL-joukkueesta saapuneen Mikael Granlundin odotetaan pelaavan Latviaa vastaan. Granlund ja Armia pelasivat yhdessä nuorten MM-kilpailuissa vuosikymmen sitten.

–  Hän tuo hyvää hyökkäyspeliä ja puolustaa täydellä sydämellä, Armia kuvaili.

Tampereella pelataan tänään myös Ruotsi–Itävalta ja Tshekki–Britannia. Helsingin jäähallin kisatarjontaan kuuluvat Tanska–Kazakstan, Sveitsi–Italia ja Slovakia–Saksa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi