play

MM-paikkansa varmistanut Susijengi kirjaa tarinaansa uuden luvun EM-parketilla – Prahassa mukana kahdeksan arvokisadebytanttia

Suomen EM-ryhmässä on kolme kokenutta konkaria, NBA-vahvistus sekä kahdeksan aikuisten arvokisaensikertalaista.  LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Suomen EM-ryhmässä on kolme kokenutta konkaria, NBA-vahvistus sekä kahdeksan aikuisten arvokisaensikertalaista. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

STT-Lehtikuva

Ensimmäisenä eurooppalaisena maana paikkansa koripallon miesten MM-lopputurnauksessa varmistanut Suomi lähtee tavoittelemaan syyskuussa EM-kisamenestystä odotetulla tusinalla.

Päävalmentaja Lassi Tuovi valitsi Topias Palmin EM-joukkueeseen erinomaisen kesän pelanneen Olivier Nkamhouan korvaajaksi. STT uutisoi sunnuntaina, että Susijengin avauskokoonpanon pelaajaksi noussut Nkamhoua joutuu palaamaan viimeiselle kaudelleen Tennesseen yliopistoon.

Suomen EM-ryhmässä on kolme kokenutta konkaria, NBA-vahvistus sekä kahdeksan aikuisten arvokisaensikertalaista. Debytantteja on pitkä lista joukkueen kuopuksesta Miro Littlestä kotimaisen Karhu Basketin Henri Kantoseen ja isoon sentteriin Alexander Madseniin.

Kapteeni Shawn Huffin ja takamies Petteri Koposen mittavat maajoukkueurat päättyvät EM-parketille, vaikka vuoden päästä odottaisikin MM-turnaus kaukana Aasiassa. Huffin ja Koposen ohella Sasu Salin on käynyt läpi Susijengin neljän EM-turnauksen ja yksien MM-kisojen arvokisaputken.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lauri Markkanen debytoi ennen NBA-uransa alkua arvokisatasolla EM-kotilohkossa 2017 ja hurmasi kotiyleisön otteillaan.

Suomi aloittaa EM-ottelunsa Prahassa perjantaina Israelia vastaan. D-lohkon muut joukkueet ovat Tshekki, Serbia, Puola ja Hollanti. Lohkon neljä parasta etenee 16 parhaan joukkoon Berliinin pudotuspeleihin.

MM-kisoihin pelaamalla

Susijengi teki historiallisen tempun sunnuntaina, kun Ruotsin voitto Israelista varmisti Suomelle ensimmäisen pelaamalla saavutetun MM-kisapaikan. MM-turnaus pelataan vuoden päästä Filippiineillä, Japanissa ja Indonesiassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomi avasi MM-karsinnat viime marraskuussa heikolla ottelulla Ruotsia vastaan, mutta sen jälkeen Susijengi on kahminut seitsemän karsintavoittoa. Suomen pitkäaikainen päävalmentaja, nykyinen valmennuksen johtaja Henrik Dettmann kuvaili MM-paikkaa historialliseksi mutta korosti työn jatkuvan.

–  Tämä on historiallinen hetki suomalaisessa koripallossa, ja tästä on kaikkien asianomaisten syytä olla ylpeitä. Nyt työ jatkukoon samalla määrätietoisuudella, samalla ammattitaidolla ja samalla energialla Prahan EM-kisakentille, Dettmann sanoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

Suomi sai Espanjan MM-kisoihin 2014 villin kortin paikan. Olympiaturnauksissa Suomi on pelannut kahdesti, kotikisoissa 1952 ja karsinnan kautta Tokiossa 1964.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi