Suomi voitti Venezuelan ja pelasi paikan olympiakarsintaan

Kuva: Lehtikuva

STT

Suomi päätti koripalloilun MM-kisat 90–75-voittoon Venezuelasta ja varmisti paikan ensi kesän olympiakarsintaturnauksiin, joissa jaetaan viimeiset neljä paikkaa Pariisin olympialaisiin.

Suomen paras korintekijä oli Lauri Markkanen 32 pisteellä, jotka syntyivät pelitilanneheittotarkkuudella 9/13.

Suomi aloitti samalla viisikolla kuin edellisen ottelunsa. Markkanen donkkasi Suomen 9–5-johtoon neljän minuutin kohdalla. Jakson puolivälissä Venezuela siirtyi paikkapuolustukseen, mutta Elias Valtosen nostettua nopeasta hyökkäyksestä Suomen 13–7-johtoon, Venezuela turvautui aikalisään, kun taukoon oli 4.19 minuuttia. Sen jälkeen Suomi ei enää tehnyt koreja ennen taukoa, jolle mentiin Venezuelan 17–13-johdossa.

Toinen neljännes alkoi Miro Littlen kolmosella ja Mikael Jantusen nostolla hyökkäyslevypallosta, ja Suomi meni takaisin johtoon. Sasu Salinin peräkkäiset kolmoset lisäsivät Suomen johdoksi jo 29–22 ennen toisen jakson puoliväliä. Edon Maxhunin kolmonen vei Suomen 41–30-johtoon 2.53 minuuttia ennen puoliaikaa, mutta Venezuela vastasi viidellä nopealla pisteellä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puoliajalla Suomi johti 48–35. Kolmannella neljänneksellä Venezuela tuli viiden pisteen päähän (60–55), kun jaksoa oli jäljellä 2.36 minuuttia. Aikalisän jälkeen Markkanen palasi kentälle ja siirsi vapaaheittoviivalta Suomen 64–55-johtoon. Venezuela käväisi jo kahden pisteen päässä, mutta Markkasen kolmonen jakson lopuksi siirsi Suomen 67–62-johtoon.

Päätösneljänneksen aluksi Suomi tiivisti puolustustaan ja meni 76–65-johtoon Ilari Seppälän lay upilla.