play

Karjalaisen livelähetykset: Suomen parhaat ampumahiihtäjät kilpailevat edustuspaikoista viikonloppuna Kontiolahden gp-kisoissa

Tero Seppälä saapuu antamaan näyttöjä Kontiolahden gp-kisoihin sunnuntaina maailmancupia varten. Seppälä on harjoitellut A-maajoukkueen ulkopuolella.

Tero Seppälä saapuu antamaan näyttöjä Kontiolahden gp-kisoihin sunnuntaina maailmancupia varten. Seppälä on harjoitellut A-maajoukkueen ulkopuolella. Kuva: Mikko Makkonen

Jarmo Sieviläinen

Suomen parhaat ampumahiihtäjät avaavat kilpailukautensa tulevana viikonloppuna Kontiolahden gp-kisoissa. Lauantaina ja sunnuntaina kello 11 alkavista pikakisoista on nähtävissä suorat ja selostetut lähetykset Karjalaisen verkkosivuilla.

Ampumahiihtäjät antavat Kontiolahden gp-kisoissa näyttöjä 25. marraskuuta Ruotsin Östersundissa alkavaa maailmancupia ja 30. marraskuuta Kontiolahdella alkavaa IBU-cupia varten. Suomella on tällä kaudella peräti viisi naisten ja viisi miesten paikkaa maailmancupiin.

Kun Mari Eder ja Nastassia Kinnunen lopettivat uransa viime keväänä, niin tarjolla on maailmancupin paikkoja uusille naisille. Suomen A-maajoukkueeseen kuuluvilla Suvi Minkkisellä, Erika Jänkällä ja Venla Lehtosella on käytännössä varmat paikat maailmancupiin. Sairastelusta kärsinyt Lehtonen jättää Kontiolahden gp-kisat väliin.

Oman mielenkiintonsa kisoihin tuo Venäjältä Suomen edustajaksi vaihtanut Daria Virolainen, joka lähtee tavoittelemaan kansainvälisen kisatauon jälkeen edustuspaikkaa ensin IBU-cupista. Kontiolahdelta alkavaan IBU-cupiin tavoittelee myös N22-sarjassa kilpaileva Kontiolahden Urheilijoiden lupaus Inka Hämäläinen.

Kontiolahden gp-kisoissa nähdään Joensuussa asuvan Suvi Minkkisen tämän hetken vire. Minkkinen esitti viime talvena uransa parhaan kauden oltuaan parhaimmillaan kahdeksas MM-kisoissa ja 11:s maailmancupissa.

Suomen miesten ykkösnimi, Kontiolahdella asuva ja A-maajoukkueen ulkopuolelle jättäytynyt Tero Seppälä saapuu kotiladuille antamaan näyttöjä maailmancupia varten pelkästään sunnuntaina. Seppälä oli viime kaudella parhaimmillaan kahdeksas maailmancupissa ja kymmenes MM-kisoissa.

Kontiolahden kisoissa Seppälää haastavat A-maajoukkuemiehet Tuomas Harjula, Arttu Heikkinen, Olli Hiidensalo, Otto Invenius ja Jaakko Ranta.

Kontiolahden kansainvälisissä gp-kisoissa on mukana noin 170 ampumahiihtäjää. Kilpailemassa on ampumahiihtäjiä Suomen lisäksi Kazakstanista ja Ukrainasta.

– Kazakstanin naiset ovat leireilleet Kontiolahdella jo pitkään ja Kazakstanin miehet saapuvat tänne tiistaina. Ukrainan maajoukkueesta täällä ovat harjoittelemassa ja kilpailemassa pelkästään miehet, Kontiolahden Urheilijoiden toiminnanjohtaja Jarno Lautamatti selvittää.

Kontiolahden ensilumenlatu on tällä viikolla kuntoilijoiden käytettävissä normaalisti lukuun ottamatta lauantain ja sunnuntain kisatapahtumia. Laduille pääsee lauantaina ja sunnuntaina iltapäivällä kisojen jälkeen.

IBU-cup sulkee Kontiolahden ensilumenladun maanantaina 27. marraskuuta ja latu avautuu muiden kuin kilpailijoiden käyttöön jälleen sunnuntaina 3. joulukuuta päättyvien kisojen jälkeen.

Kontiolahden ensilumenladulla on tällä hetkellä pituutta runsaat 3,5 kilometriä. Latua pidennetään vielä loppukuusta noin kilometrillä IBU-cupia varten.

Lautamatin mukaan Kontiolahden ladut ovat olleet pääosin hyvässä kunnossa.

– Olemme saaneet ladusta hyvää palautetta. Pakkanen auttaa, ja pakkaskeli näyttäisi jatkuvat IBU-cupiin saakka, Lautamatti iloitsee.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Livelähetykset: Tulevia urheilulähetyksiä Karjalaisen verkkosivuilla
  • Lauantai 18.11. Ampumahiihdon gp-kisat Kontiolahdella, pikakisa klo 11. Selostajana Jarmo Sieviläinen ja kommentaattorina Jarkko Kauppinen.

  • Sunnuntai 19.11. Ampumahiihdon gp-kisat Kontiolahdella, pikakisa klo 11. Selostajana Jarmo Sieviläinen ja kommentaattorina Jarkko Kauppinen.

  • Lauantai 25.11. OoKoo–PoU jääkiekon 3. divisioonaa klo 17.

  • Lauantai 2.12. Crossfitin Kipinäkisa Joensuussa CrossFit Pajalla klo 10.

  • Lauantai 9.12. Sepot–PeTo jääkiekon 3. divisioonaa klo 15.

  • Perjantai 15.12. LeBa Old Boys–Coach Team salibandyn 2. divisioonaa klo 18.30.

  • Lauantai 16.12. PeTo–OoKoo jääkiekon 3. divisioonaa klo 16.

Lähetykset ovat Karjalaisen tilaajien nähtävissä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi