play

Naisleijonille tappio Kanadaa vastaan – Suomi pelasi lopussa pitkän pätkän ilman maalivahtia

Petra Nieminen (vas.) ja Michelle Karvinen iloitsevat maalista Kanada-ottelussa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Petra Nieminen (vas.) ja Michelle Karvinen iloitsevat maalista Kanada-ottelussa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT-Lehtikuva

Suomen ja Kanadan naisten jääkiekkomaajoukkueiden kohtaamiset ovat yleensä noudattaneet tuttua kaavaa, eikä tästä poikettu torstaina Helsingissä. Kanada ei taipunut Suomen hetkittäisen hallinnan alla ja puristi maaotteluvoiton maalein 4–2.

–  Ensimmäinen erä oli varmaan paras erä meiltä Kanadaa vastaan minun päävalmentajakaudella. Maalipaikat 11–8 meille, Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen täräytti.

Kanada on hallitseva maailmanmestari ja kukisti elokuun lopun MM-kilpailuissa Suomen 5–3. Kanadan kohtaaminen arvokilpailujen ulkopuolella on harvinainen herkku ja oppipaikka. Vastustaja oli tutun kova ja tarjosi oppitunnin laukomisesta ja maalintekopaikkojen käyttämisestä.

–  Tuntui aika tosi hyvälle. Olimme hyvällä jalalla liikkeellä ja Kanadakin oli, vaikka heillä oli takana matkarasitukset. Tämä oli kova ja tasaväkinen peli, joka pomppi Kanadalle, Petra Nieminen tuumi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hyökkääjän mukaan parannusta tapahtui MM-kilpailuihin verrattuna.

–  Käytimme oman pään keskustaa ja pääsimme siitä vauhtiin. Lisäksi uskalsimme jo vähän paremmin mennä Kanadan maalille, mutta pitää mennä vielä kovemmin.

Vaikea toinen er

Avauserän hallinta ei tuonut johto-osumaa Suomelle, vaan Kanada karkasi Suomen ylivoimien jälkeen Victoria Bachin maalilla ja alleviivasi viimeistelyn merkitystä. Toisessa erässä Marie-Philip Poulin tuplasi johdon ennen kuin Nieminen kavensi tyylikkäästi läpiajosta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kavennuksen jälkeen Suomen huolellisuus ei riittänyt, ja Kanada rokotti heti seuraavan vaihtokierroksen aikana.

–  Kakkoserä oli tuttu murheenkryyni. Pikkuisen paremmin selvisimme kuin Calgaryssä. Siellä olimme vielä pahemmassa ikeessä avauspelaamisen suhteen, Mustonen viittasi MM-kilpailuihin.

"Ellu" teki kanukkimaalin

Suomen Meeri Räisänen pysäytti 40 kiekkoa ja antoi mahdollisuudet voittoon, mutta päätöserässä Kanadan laukaus kimpoili Räisäsen selän taakse.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Meidänkin olisi pitänyt laukoa enemmän. Päätöserässä meni heti, kun "Ellu" vain heitti kiekon maalille, Nieminen kehaisi hyökkääjä Elisa Holopaista.

Holopainen yllätti Emerance Maschmeyerin (17 torjuntaa) patjojen välistä. Kavennus 2–4:ään toi toivoa päätöskympille, mutta Suomi tuhlasi jälleen ylivoimansa eikä saanut puristettua peliä tiukemmaksi areenan reilun 2  000 katsojan edessä.

–  Meillä on niin hyviä pelaajia molemmissa ylivoimissa, että olisi pitänyt tehdä maaleja. Ne ovat meidän paikkoja, jos aiomme voittaa näitä pelejä, Nieminen tuumi.

Mustonen mainitsi vammojen takia sivussa olevat Rosa Lindstedtin ja Ronja Savolaisen.

–  Yksi syy ylivoiman tökkimiseen oli se, että toisesta ylivoimakentästä kaksi kulkee mono jalassa.

Naisleijonat jatkaa opiskelua lauantaina ja sunnuntaina, jolloin Kanada on vastassa Turkuhallissa. Valmista pitäisi olla helmikuussa, jolloin olympiamitalit ratkaistaan Pekingissä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi