play

Elisa Holopainen kesytti Tshekin kahdessa erässä

Suomen maalintekijä Sini Karjalainen (vas.), Ronja Savolainen ja Viivi Vainikka juhlivat 4-2 maalia. 
LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Suomen maalintekijä Sini Karjalainen (vas.), Ronja Savolainen ja Viivi Vainikka juhlivat 4-2 maalia. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT-Lehtikuva

Suomen naisleijonien valmistautuminen olympiajääkiekkoiluun jatkui keskiviikkona kotiottelulla Tshekkiä vastaan Heinolassa. Vierumäen urheiluopiston jäähallissa nähtiin kotivoitto maalein 4–3 (1–0, 3–2, 1–0), mutta pelillisesti testiottelun anti jäi ohueksi.

–  Emme taida saada ykkösketjua kokoon tällä valmistautumisjaksolla lainkaan. Susanna Tapani on yhä kipeänä, Noora Tulus ei ole riveissä ja Michelle Karvinen loukkaantui ensimmäisessä erässä. Tästä tuli sekametelisoppaa, kun ketjuja piti laittaa uusiksi koko ajan, harmitteli päävalmentaja Pasi Mustonen.

Kuvaavinta oli, että Suomen toisessa ylivoimaviisikossa vaihtui toinen laitahyökkääjä kolmesti viisikon neljän ensimmäisen ylivoimavaihdon aikana.

Tehopelaajalla vaivana puujalka

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mustonen kävi toisessa erässä kuumana huutaen vierasjoukkueen penkin suuntaan, mutta syytä ei tarvinnut ihmetellä. Tshekin sentteri Tereza Vanisovalle tuomittiin polvitaklauksesta suihkukomennus. Uhrina oli pitkään jäässä maannut Elisa Holopainen, 19, joka oli illan tähti.

Naisten kotimaisen liigan pistepörssin ykköspaikalla oleva laitahyökkääjä Holopainen kokosi vajaassa kahdessa erässä tehopisteet 1+2 ja jäi toisella erätauolla pukukoppiin.

–  Pieni puujalka ainakin tuli. Kieltämättä tehopisteitä napsui ihan hyvin, kuittasi täksi kaudeksi KalPan värit Kiekko-Espoon asuun vaihtanut Holopainen.

–  Seurajoukkuekausi on sujunut hyvin. Arki on muuttunut jonkun verran, kun pääsen harjoittelemaan jatkuvasti maajoukkuepelaajien kanssa, totesi 46 maaottelussaan tehopisteet 11+9 koonnut Holopainen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Noora Räty palasi, aluksi vaihtopenkille

Suomen naiskiekkoilun hämmentävän laajasta pohjasta kertoi se, että maalintekijöiden syntymäpaikat olivat Espoo, Tuusniemi, Peräseinäjoki ja Posio.

Viimeksi alkuvuodesta 2020 maajoukkueessa esiintynyt maalivahti Noora Räty, 32, palasi kokoonpanoon varavahtina.

Ottelu oli puolustaja Minnamari Tuomiselle, 31, maajoukkueuran 250:s. Suomalaisnaisista enemmän maaotteluita ovat pelanneet vain joukkueen kapteeni, 34-vuotias Jenni Hiirikoski (368), Karoliina Rantamäki (355), Rosa Lindstedt (266) ja Emma Terho (257).

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Maajoukkuedebyyttinsä pelasi HIFK:ta edustava lappeenrantalaispuolustaja Krista Parkkonen, 19.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi