play

NBA-seura Nets laittaa antisemitismikohun aiheuttaneen Kyrie Irvingin sivuun ainakin viiden ottelun ajaksi

Irvingiä pidetään yhtenä NBA:n parhaista pelaajista. LEHTIKUVA/AFP

Irvingiä pidetään yhtenä NBA:n parhaista pelaajista. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Koripallon NBA-liigassa pelaava Brooklyn Nets on päättänyt laittaa tähtipelaajansa Kyrie Irvingin sivuun ainakin viiden pelin ajaksi. Seura kertoo olevansa tyrmistynyt siitä, miten Irving vastasi kritiikkiin, jota hän sai jaettuaan Twitterissä linkin antisemitistiseksi luonnehdittuun elokuvaan Hebrews to Negroes: Wake Up Black America.

Lausunnossaan seura kertoo pyrkineensä yhteistyöhön Irvingin kanssa ja auttamaan pelaajaa ymmärtämään sanojensa ja toimiensa aiheuttaman haitan ja vaaran. Seura sanoo järkyttyneensä syvästi, kun pelaaja ei ole tarttunut tilaisuuksiin kiistää juutalaisvastaisuuttaan. Netsin mukaan Irvingin toiminta on haitallista koko joukkueelle ja vastoin organisaation arvoja.

Jo aiemmin joukkueen omistaja Joe Tsai ilmoitti Twitterissä olevansa pettynyt Irvingin toimiin.

Ennen Netsin ilmoitusta NBA:n komissaari Adam Silver sanoi niin ikään olevansa pettynyt siihen, ettei Irving ollut pahoitellut linkin julkaisemista. Silver oli tyytyväinen Irvingin lupaukseen lahjoittaa 500  000 dollaria vihaa vastaan toimiville järjestöille, mutta hän kaipasi pelaajalta edelleen varauksetonta anteeksipyyntöä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Netsin mukaan Irving on nyt palkattomasti sivussa peleistä niin kauan kunnes hän riittävällä tavalla onnistuu korjaamaan vahingolliset toimensa.

Irvingiä pidetään yhtenä NBA:n parhaista pelaajista. Hän ei ole ollut otsikoissa kuitenkaan ainoastaan taitojensa vuoksi. Esimerkiksi viime kaudella Irving joutui jäämään sivuun isosta osasta Netsin peleistä, koska hän kieltäytyi koronavirusrokotuksesta.

Vuonna 2018 Irving herätti huomiota väittämällä Maan olevan litteä. Hän pyysi myöhemmin lausuntoaan anteeksi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi