play

Nea Kivelä teki MM-pronssillaan kilpa-aerobicin suomalaishistoriaa – "Tämä mitali on jotain, josta en ole osannut edes haaveilla"

STT-Lehtikuva

Turun Urheiluliiton Nea Kivelä saavutti perjantai-iltana historiallisesti kilpa-aerobicin maailmanmestaruuspronssia Portugalin Guimaraesissa järjestetyssä naisten MM-yksilöfinaalissa. Kivelästä tuli ensimmäinen suomalainen, joka on saavuttanut aerobicissa mitalin Kansainvälisen voimisteluliiton FIG:n MM-kisoissa.

Fisaf-liiton MM-kilpailuissa suomalaiset ovat saavuttaneet vuosien saatossa useita mitaleita.

Alkukilpailussa viidenneksi sijoittunut Kivelä summasi finaalissa pisteet 20,050. Ukrainan Anastasiia Kurashvili nappasi MM-kultaa pistein 20,950, ja Turkin Ayse Onbasi otti hopeaa pistein 20,350.

–  Tämä mitali on jotain, josta en ole osannut edes haaveilla. Tässä menee hetki ennen kuin edes tajuan, mitä juuri tapahtui, onnellinen Kivelä äimisteli Voimisteluliiton tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Lähdin finaaliin ilman paineita nauttimaan. Tänään todella nautin lavalla, ja tulos oli parempi mitä osasin ikinä odottaa.

Ryhmien alkukilpailussa Turun Urheiluliiton ryhmä oli yhdeksäs ja jäi MM-finaalin ulkopuolelle ensimmäiselle varasijalle. Joukkueessa kisasivat Kivelän lisäksi Linn Agha, Adeelia Koponen, Kaisa Seppälä ja Siiri Soirinen.

MM-kilpailut päättyivät lauantaina, ja Suomi jäi päätöspäivänä niukasti aerodance-sarjan finaalissa mitalien ulkopuolelle neljänneksi. Turun Urheiluliiton ja Valkeakosken Voimistelijoiden yhteistyöjoukkue oli sarjan alkukilpailussa kuudes.

Joukkueessa kilpailivat Kivelä, Koponen, Seppälä, Soininen, Fiona Löppönen, Emilia Rantala, Nea Vainio ja Kia Österholm.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi