play

Toyotalle ja Rovanperälle vaisu kotikilpailu

Rovanperä ajoi Japanin päätöskisassa 12. sijalle kärsittyään rengasrikkoja lauantaina. LEHTIKUVA/AFP

Rovanperä ajoi Japanin päätöskisassa 12. sijalle kärsittyään rengasrikkoja lauantaina. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Hyundai pilasi Toyotan kotikisan juhlat viemällä kaksoisvoiton sunnuntaina päättyneessä MM-kauden päätösrallissa Japanissa.

Thierry Neuville ajoi vuoden toisen ykköstilansa reilun minuutin marginaalilla ennen Ott Tänakia. Toyota sai pientä lohtua, kun isäntämaan Takamoto Katsuta ajoi kolmanneksi. Palkintosija oli japanilaiselle vasta uran kolmas.

–  Olemme saavuttaneet kaikki mestaruudet tänä vuonna, mikä on fantastista. Olisi tietenkin ollut erityistä voittaa kotiralli, mutta mielestäni "Takan" kolmas tila on kuin puoli voittoa. Muuten tiimin kannalta kisa oli vähän vaikea, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi.

Elfyn Evans tipahti sunnuntaiaamuna voittotaistelusta rengasrikon myötä. Maailmanmestari Kalle Rovanperä ajoi 12. sijalle kärsittyään rengasrikkoja lauantaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Vaikea kisa niin kuin odotinkin. En hirveästi tykkää tällaisista teistä, eivätkä ne sovi minulle. Haastava kisa, ja onneksi saatiin nyt kausi päätökseen, Japaniin lomailemaan jäävä Rovanperä summasi.

Uuden kauden alkuun on vain reilut kaksi kuukautta, joten kovin pitkään kuskit eivät ehdi lomailla ennen seuraavan sesongin valmisteluja.

–  Hyundaista on tullut paljon vahvempi, ja meidän pitää jälleen näyttää omat vahvuutemme ensi vuonna, jotta pysymme mukana taistossa. Meillä on kova työ edessä, jotta olemme hyvässä vauhdissa Monte Carlon rallissa. Ainakin tiedämme melko hyvin, mitä meidän pitää parantaa autossa, Rovanperä sanoi.

Lindholmista WRC2-luokan mestari

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Skoda-kuski Emil Lindholm sijoittui Japanissa WRC2-luokan kolmanneksi, mikä riitti varmistamaan suomalaiselle mestaruuden. Suomalaiskuljettajat juhlivat titteliä tänä vuonna WRC-, WRC2- ja WRC3-luokissa.

–  Jotenkin vaikea kuvailla tätä fiilistä. Kyllähän tämä huikea juttu on. Menestys on ollut haaveissa, mutta ei kyllä missään nimessä ajateltu, että mestaruus tänä vuonna jo tulisi. Monen käänteen kautta tässä sitä nyt kuitenkin ollaan, Lindholm huokaisi.

–  Viikonloppu oli aika raskas. Kajetanin (Kajetanowicz) ulosajon jälkeen koko ajan jyskytti takaraivossa, että virheitä ei saa tehdä. Sen takia tunne on aika helpottunut. Pikkuisen oli varmaan paineitakin. Ainakin öisin nukutti vähän huonosti.

Hyundailla ajava Teemu Suninen sijoittui WRC2-luokassa toiseksi ja yleiskilpailussa kahdeksanneksi. Lauantaina Suninen sai 50 sekunnin aikasakon myöhästyttyään erikoiskokeelta, mikä lopulta vei voiton.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Entinen formulakuljettaja Heikki Kovalainen kurvaili komean debyytin rallin MM-sarjassa. Kovalainen sijoittui yleiskilpailussa kymmenenneksi ja saalisti uran ensimmäisen MM-pisteen. WRC2-luokassa Kovalainen oli neljäs sekunnin maanmiestään Sami Pajaria edellä.

Rallikausi 2023 starttaa tammikuun puolivälissä Monte Carlossa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi