play

Next Direction voitti Killerin Eliitin rataennätysajalla

STT-Lehtikuva

Klassinen suurkilpailu Killerin Eliitti ravattiin lauantaina Jyväskylässä. Järjestyksessään 48. Killerin Eliitti päättyi Hannu Torvisen ohjastaman Next Directionin voittoon huiman esityksen päätteeksi.

Torvinen pyrki Next Directionin kanssa keulapaikalle, mutta ulkopuolelta lähtenyt kaksikko Global Withdrawl – Santtu Raitala täräytti kyselemättä etupuolelle ja otti kisan komentoonsa.

Next Direction juuttui taivaltamaan toiselle radalle ilman vetoapua, ja matkavauhti pysyi koko matkan ajan reippaana. Next Directionin painostus toi loppusuoralla kuskinsa toivoman lopputuloksen, kun 9-vuotias ruuna vyöryi 20  000 euron arvoiseen ykköstilaan.

Next Direction ravasi 1640 metriä kilometriaikaan 1.10,5a, joka on uusi Jyväskylän rataennätys.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Hevonen oli tosi innokas ja hyväntuntuinen jo lämmityksessä. Tuntui, että se on hyvin latautunut tähän päivään. Tuolla tasolla, kun se pystyy yhä kilpailemaan ja suorittamaan noin, niin hattu pois päästä”, Torvinen sanoi.

Okkolinin tallin varsa väkevin

Nelivuotiaiden SHKL Cup -finaali päättyi Teemu Okkolinin valmentaman ja ohjastaman Topin Muiston voittoon. Keulapaikalla ravannut ori teki takamatkojen kanssakilpailijoiden tehtävästä liki mahdottoman, kun se kiihdytti vauhtiaan koko ajan maalin lähestyessä.

Topin Muisto palkittiin 10  000 eurolla. Sen omistaa Team Märkälärvit.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kimarassa megayllätys ja odotettu voittaja

Keskipitkällä matkalla kisatussa tammojen Killerin Kimarassa suosikkihevoset sortuivat hurjasteluun alkumatkasta. Kun vielä Tapio Perttunen juuttui Suven Sametin kanssa pussiin, oli kenttä avoin yllättäjille. Tilaisuuden käytti tehokkaimmin Juha Utala valmentamansa Hyvännäköisen kanssa.

Hyvännäköisen voittoon ei juuri kukaan ennen lähtöä uskonut, eikä Utalakaan paukutellut henkseleitään.

–  Totta kai ihan kärkisija oli yllätys, Utala myönsi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Alkuvauhti jelppasi meitä, ja juostava matka suosi, hän jatkoi.

Oriiden ja ruunien Killerin Kimara pysyi jännittävänä niin ikään aivan loppuun saakka. Santtu Raitalan ohjastama Evartti kiri maalisuoralla jo ohi keulassa ravanneen Parvelan Retun, mutta Hannu Torvisen ajokki kontrasi, ja Parvelan Retu voitti sisukkaan suorituksen päätteeksi.

Terävä kiri puri

Enintään 115  000 euroa tienanneiden ryhmäajossa No Limit Royalty pääsi käyttämään parasta valttikorttiaan, eli tulista loppukiriään. Tommi Kylliäisen ajokki virui kirivaiheen alussa taipuvan vastustajan takana, mutta pääsi syöksymään loppusuoralla open stretch -kaistalle, jota pitkin ehti lopun hapuilustaan huolimatta voittoon.

No Limit Royaltyn hoitaja Minna Kauhanen pääsi voittajahaastattelussa kuvailemaan suojattiaan.

–  No Limit Royalty on luonteeltaan kovis, mutta kuitenkin kovin herkkä. Kotona se on rauhallinen ja tosi kiltti. Hevonen on Nassen (Womanizer S) tarhakaverina, joka koulii tästä viisaampaa kilpahevosta.

Toto75-lähdöissä voittivat myös Teemu Okkolinin suojatti Suvelan Rinssi ja Juho Ihamuotilan valmentama Bridge Commander. Täysosumalla voitti 7  449,02 euroa, kuudella oikein sai 13,45 euroa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi