play

NHL siirtyy joulutauolle koronakaaoksen keskellä etuajassa – Heiskanen, Hintz ja Lindell viimeistelivät Dallas Starsille maalin mieheen

Miro Heiskanen viimeisteli päätöserässä 6–3-lukemat Michael Rafflin esityön jälkeen. LEHTIKUVA/AFP

Miro Heiskanen viimeisteli päätöserässä 6–3-lukemat Michael Rafflin esityön jälkeen. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Koronaviruksen piinaama jääkiekon NHL jää lyhyelle joulutauolle suunniteltua aikaisemmin. NHL ilmoitti kotisivuillaan, että Suomen aikaa varhain keskiviikkona pelattavan Las Vegas–Tampa Bay-ottelun jälkeen edessä on viiden päivän tauko.

Peli jäi lopulta illan ainoaksi, kun liiga siirsi tiistaina myös Philadelphia–Washington-pelin, mikä kasvatti NHL:n ottelusiirtojen määrän jo 50:een.

Tälle viikolle kaavailluista otteluista peräti 32 tuli perutuksi, joten koronan uusin tartunta-aalto ennätti runnella melkoisesti kauden peliohjelmaa ja vaarantaa myös NHL-kiekkoilijoiden osanoton Pekingin olympialaisiin.

Sunnuntaina liiga ennätti jo ilmoittaa, että kaikki Yhdysvaltain ja Kanadan rajan ylittämistä vaativat ottelut on peruttu joulutaukoon asti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Näillä näkymin liigajoukkueiden harjoitukset voivat jatkua sunnuntaina. Seuraavat ottelut on määrä pelata tauon jälkeen varhain Suomen aikaa ensi tiistaina.

Olympiapäätös luvassa

Ennen ilmoitusta aikaistetulle joulutauolle siirtymisestä yhdeksän seuraa oli ehditty jo lähettää joulun viettoon ennen aikojaan. Kyseiset seurat ovat Montreal Canadiens, Columbus Blue Jackets, Detroit Red Wings, Toronto Maple Leafs, Boston Bruins, Nashville Predators, Calgary Flames, Colorado Avalanche ja Florida Panthers.

NHL:n on määrä ilmoittaa lähipäivinä, osallistuvatko pelaajat helmikuussa järjestettävään Pekingin olympiaturnaukseen. Koronaepävarmuuden ja lukuisten ottelusiirtojen takia NHL-pelaajien puuttumista olympiajäiltä on pidetty hyvin todennäköisenä ratkaisuna.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miro Heiskanen loisti kakkostähtenä

Suomen aikaa varhain tiistaina oli alun perin määrä olla viisi NHL-kamppailua, mutta niistä pystyttiin pelaamaan vain Dallas Starsin ja Minnesota Wildin välinen ottelu. Kotijoukkue Dallas voitti Minnesotan maalein 7–4.

Dallasin suomalaispelaajista hyökkääjä Roope Hintz (1+0) sekä puolustaja Esa Lindell (1+0) ja Miro Heiskanen (1+1) viimeistelivät maalin mieheen.

Lindell teki avauserässä 2–0-maalin alivoimalla. Osuma syntyi, kun hän katkaisi Minnesotan maalivahdin Cam Talbotin pitkän avauksen, nousi ja laukoi kiekon verkon perukoille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hintz laukoi Dallasin toisessa erässä ylivoimalla 4–2-johtoon. Heiskanen viimeisteli päätöserässä 6–3-lukemat Michael Rafflin vahvan esityön jälkeen. Heiskanen valittiin ottelun kakkostähdeksi.

Lindell teki ottelussa kauden ensimmäisen maalinsa. Hintzille maali oli jo kauden 12:s, ja Heiskasen tilille kilahti neljäs osuma.

–  Seitsemän osumaa ja seitsemän eri maalintekijää. Se oli hienoa nähdä, Dallasin päävalmentaja Rick Bowness iloitsi NHL:n kotisivuilla.

Voitto oli Dallasille toinen perättäinen, kun Minnesota pelasi jo neljännen perättäisen tappio-ottelunsa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi