play

Joni Mäen vauhti oli Taivalkoskella niin luja, ettei kaatuminenkaan pilannut voittoaikeita

Eder vietti erilaisen kesän, kun hän mietti uransa jatkamista. Arkistokuva. LEHTIKUVA / KIMMO RAUATMAA

Eder vietti erilaisen kesän, kun hän mietti uransa jatkamista. Arkistokuva. LEHTIKUVA / KIMMO RAUATMAA

STT-Lehtikuva

Pohti SkiTeamin Joni Mäki voitti Taivalkoskella sunnuntaina hiihdetyn Suomen cupin miesten 15 kilometrin kilpailun. Hän taivutti vapaalla hiihtotavalla Jämin Jänteen Lauri Lepistön 10,1 sekunnilla. Kuusamon Erä-Veikkojen Juuso Tossavainen oli kolmas ja jäi voittajasta 17,9 sekuntia.

Mäki kaatui kesken matkan ja arvioi Ylen televisiohaastattelussa, että menetti rytäkässä aikaa 10–15 sekuntia.

–  Onneksi ei mennyt suksi poikki. Otin rauhallisesti enkä lähtenyt ottamaan Makea kiinni, Mäki sanoi viitaten kilpakumppani Markus Vuorelaan, jonka tavoittelussa hapot olisivat saattaneet valloittaa vartalon.

–  Siinä oli jäätä ja suksi meni toisen päälle. Sitten horjahdin puskan puolelle. Se oli menoa. Yllättävän nopeasti sain kammettua itseni ladulle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaatumista lukuun ottamatta Mäki oli varsin tyytyväinen.

–  Hallittu suoritus, eikä ollut rykimistä. Kun oli jäinen alusta, hiihto meni takapainoiseksi ja selkä puutui. Ei tullut teknisesti hyvin maaliin asti.

Maajoukkuemiehistä Iivo Niskanen ei ollut mukana vaan on keskittynyt harjoitteluun. Lyhyemmällä varoitusajalla Perttu Hyvärinen jätti starttaamatta. Remi Lindholm keskeytti kilpailun.

Maailmancup käynnistyy perjantaina Rukalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Lähden nyt palauttelemaan, ja perjantaina huippuisku päälle, kaksinkertainen pariviestin arvokilpailumitalisti Mäki paalutti.

Niskanen voitokkaana kympillä

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen voitti sunnuntaina Taivalkoskella hiihdetyn Suomen cupin naisten kymmenen kilometrin vapaan kilpailun. Hän taivutti Enon Kisa-Poikien Mari Ederin 19,1 sekunnilla.

Eder valmistautuu ampumahiihdon maailmancupiin ja vietti erilaisen kesän, kun hän mietti uransa jatkamista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Hirveän kiva olisi sanoa, että on vain juonut viskiä ja hypännyt narua koko kesän. Ei se happi tartu sellaisella ja hyvällä fiiliksellä, Eder veisteli Ylen televisiohaastattelussa.

–  Kovaa pitää harjoitella, vaikka kesä on ollut erilainen. Mitään kompromisseja ei ole tarvinnut tehdä harjoittelun suhteen. Kyse oli siitä, riittääkö motivaatio.

Hän oli tyytyväinen vauhtiinsa ja jätti taakse maastohiihdon maajoukkuenaisia.

–  Oli hyvä saada tällainen kisa, jossa oli koko kympin ahtaalla. Tämä oli kuitenkin erilaista, mitä Kontiolahdessa on luvassa, kun tulee ammunnat, Eder viittasi marras-joulukuun taitteessa käynnistyvään varsinaiseen kisakauteensa.

Alakoski kiristi kolmanneksi

Taivalkoskella sivakoitiin väliaikalähdöllä, jossa Ederin jälkeen ladulle säntäsi seitsemän urheilijaa. Johto maalissa kesti Niskasen saapumiseen asti.

–  Ihan ok veto. Tosi helppo rata, ja tuntui, että joutui koko ajan hiihtämään. Ei saanut liikaa jäädä kyykyttämään alamäkien jälkeen. Koko ajan piti tehdä töitä, ja ihan hyväntuntuista menoa, Niskanen jutteli.

Niskanen napsi edellisenä viikonloppuna Oloksella FIS-kilpailuissa kansainvälisessä seurassa kakkos- ja kolmossijat, joten viime talven kaksinkertaisen olympiamitalistin meno on kohdallaan.

–  Totuus selviää vasta Rukalla. Olen hyvin levollisin mielin ja luotan omaan kuntooni ja tilanteeseeni. Henkisesti olen valmis Rukalle.

Kainuun Hiihtoseuran Anni Alakoski oli kolmas ja taivutti Vuokatti Ski Team Kainuun maajoukkuehiihtäjä Jasmin Kähärän 2,4 sekunnilla neljänneksi. Maajoukkueesta Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen oli kuudes, kun edelle ehti myös hirmukuntoinen jäähdyttelijä, Visa Ski Team Kemin Riitta-Liisa Roponen.

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski jäi sivuun ja keskittyy perjantaina Rukalla käynnistyvään maailmancupiin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi