play

Pitkän päivän painaneet Leijonat taivutti MM-kotikisojen avausottelussa Norjan

Leijonat voitti MM-kisojen avausottelussaan Norjan maalein 5–0. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Leijonat voitti MM-kisojen avausottelussaan Norjan maalein 5–0. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

STT-Lehtikuva

JVG:n tulkinta Kake Randelinin kappaleesta Pakko painaa pitkää päivää raikui Tampereen areenan ämyreistä Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen MM-avauksen alkuverryttelyissä perjantai-iltana.

Myös Leijonien työpäivä oli pitkä, kun joukkue oli hakenut jo lounasaikaan jäätuntumaa MM-kilpailujen pääareenalta ja taivutti myöhäisillan ottelussa Norjan maalein 5–0.

Ja ote ehdoton, niin aina ammattimiehen on, kappaleessa laulettiin.

–  Vähän puristimme mailasta alussa, mutta loppupeleissä hyvä 60-minuuttinen ja startti kisoille. On ollut pikkupojan unelma pelata MM-kotikisoissa, Suomen tehomieheksi pistein 1+2 noussut hyökkääjä Toni Rajala tuumi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Neljä ottelua peräkkäin ennen MM-kilpailuja hävinnyt Leijonat osoitti kärsivällisyyttään ja ammattitaitoaan kotikisojen ensimmäisessä ottelussaan, kun kokoonpanoltaan huomattavasti heppoisempi Norja pyristeli mukana avauserän lopulle saakka.

Harri Pesonen viimeisteli odotetun johtomaalin erän lopussa, ja Rajala tuplasi lukemat toisen erän puolivälissä.

–  Minun mielestä pelissä oli sopivasti tunnetta. Norja on joukkue, joka vääntää. Jos pelissä ei ole tunnetta, puuttuu jotain hyökkäyspelistä, ja puolustuspäässäkin olemme perässä, Pesonen summasi.

–  Vähän se kaivelee, että jouduimme odottamaan pitkään avausmaalia, mutta meillä on kokeneita pelaajia. Kaikki tietävät, että peli kestää aika pitkään, eikä tarvitse hätäillä. Aina on hyvä saada maali. Se helpottaa koko joukkuetta, villisti täysosumaansa juhlinut hyökkääjä jutteli.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

"Hyvää iltaa Suomi, hyvää iltaa Tampere"

Ottelua edelsivät MM-kilpailujen viralliset avajaiset, joissa suurimmat aplodit keräsi Haloo Helsingin raskauttama tulkinta Maamme-laulusta, videokuutiolla näytetty presidentti Sauli Niinistön puhe ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Luc Tardifin jäällä pitämä puhe.

–  Hyvää iltaa Suomi, ranskalainen Tardif tervehti suomeksi ja sai yleisön innostumaan.

–  Hyvää iltaa Tampere, Tardif räjäytti katsomon suosionosoituksiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yleisö riehaantui myös Pesosen ja Rajalan täysosumista, mutta nelosketjun toisen erän lopulla viimeistelemä 3–0-maali vaikutti maistuvan makeimmalta.

Vuoden 2019 MM-kultakapteeni Marko Anttila tarjoili namupaikan Hannes Björniselle. Helmikuun olympiafinaalin ratkaisupelaajista mukana hääri myös puolustaja Ville Pokka, joka kirjautti syöttöpisteen Björnisen täysosumaan.

Nelosketju on valmis

Jo viime MM-kilpailuissa ja olympialaisissa Anttila, Björninen ja Saku Mäenalanen muodostivat työteliään, mutta myös tehoiluun pystyvän kolmikon. Yhteispeli vaikutti Leijonien ketjuista olevan parhaalla tasolla, kun muut hyökkäyskolmikot hakivat vielä yhteisiä toimintatapoja.

Toki Valtteri Filppulan ja Joel Armian pohjustama Pesosen avausmaali oli kuin oppikirjasta. Armia viimeisteli vielä päätöserässä ylivoimalla 4–0-lukemat Sami Vatasen ja Rajalan esityön jälkeen. Jere Sallinen niittasi loppulukemat pari minuuttia ennen loppua.

–  Vähän hakemista, mutta peli oli tarvittavan hyvä. Tuntui mukavalta pelata ja uskon, että pystymme pelaamaan hyvää lätkää tuolla ketjulla, Pesonen tuumi.

Norja eteni puolivälieriin MM-kilpailuissa 2011 ja 2012, mutta on sen jälkeen jäänyt jämäsijoille. Joukkueen vaarallisimmaksi maalintekoyritykseksi jäi puolustaja Max Krogdahlin avauserän laukaus, joka vaikutti muuttavan suuntaa puolustaja Vatasesta ja kilahti Juho Olkinuoran vartioiman maalin ylärimaan.

–  Norja olisi voinut tehdä pari maalia. Lopputulos mairittelee meitä, nousujohteiseen otteluun tyytyväinen päävalmentaja Jukka Jalonen muistutti.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi