play

Mestis sai uuden mestarin – Iisalmen Peli-Karhut oli etevämpi historiallisen pitkässä loppuottelusarjassa

Iisalmen Peli-Karhut voitti historiansa ensimmäisen Mestiksen mestaruuden. Arkistokuva.

Iisalmen Peli-Karhut voitti historiansa ensimmäisen Mestiksen mestaruuden. Arkistokuva. Kuva: Lauri Heino / Lehtikuva

Petteri Ikonen / STT

Iisalmen Peli-Karhut ja Imatran Ketterä ratkaisivat vuonna 2016 jääkiekon kotimaisen kolmanneksi korkeimman sarjatason Suomi-sarjan mestaruuden.

IPK voitti ja kuittasi paikan Mestiksestä. Ketterä sai paikkansa vuotta myöhemmin, kasvoi nopeasti toiseksi korkeimman sarjatason kärkijoukkueiden joukkoon ja kestomenestyjäksi. IPK:n kasvu on vienyt enemmän aikaa, mutta lauantai-iltana iisalmelaiset saavuttivat seurahistoriansa ensimmäisen Mestiksen mestaruuden.

IPK kukisti tutun vastustajan Ketterän maalein 3–0 ja vei mestaruuden otteluvoitoin 4–3.

–  Kaikenlaisia vastoinkäymisiä on ollut, mutta meidän joukkue oli sitkeä. Voitimme kaksi seiskapeliä, IPK:n päävalmentaja Marko Tuomainen viittasi MTV:n televisiohaastattelussa loppuottelusarjan lisäksi seitsemänteen otteluun venyneeseen Kokkolan Hermestä vastaan pelattuun välieräsarjaan.

Seitsemänteen peliin venynyt loppuottelusarja oli historiallisen pitkä. Koskaan aiemmin Mestiksen loppuottelusarja ei ollut venynyt noin pitkäksi. Mestari ratkaistiin paras seitsemästä -menetelmällä ensimmäisen kerran vuonna 2014, mutta kahta kuuden ottelun sarjaa pidempään loppuotteluita ei tarvinnut jännittää ennen tätä kautta.

IPK:lla oli paikka varmistaa mestaruus jo tiistaina, mutta iisalmelaisjoukkue sortui kotijäällään 0–6-tappioon. Ketterä näytti kestomenestyjän elkeitä jälleen torstaina, nousi tappioasemasta 5–3-voittoon ja tasoitti otteluvoitot 3–3:een Imatralla.

Lauantaina IPK ei antanut kotivahingon toistua vaan käytti kolmannen katkopaikkansa tylyllä tavalla. Austin Alger laukoi avausmaalin ensimmäisessä erässä, ja Leo Ring tuplasi kotijoukkueen karkumatkan neljä sekuntia ennen erätaukoa. Henri Knuutinen viimeisteli 3–0-lukemat päätöserässä eikä IPK:n maalivahti Paavo Kohonen ollut yllätettävissä.

–  Hieno päätös tälle matkalle. Kaikki antoivat sielunsa ja sydämensä. Koko yhteisö on ansainnut tämän, Tuomainen kiitteli.

Ketterälle hopea on toinen peräkkäin. Viime vuonna imatralaisjoukkue hävisi loppuottelut Kiekko-Espoolle, joka nousee ensi kaudeksi Liigaan. Espoolaisten mestaruusjahti katkesi tänä vuonna välierissä Ketterän käsittelyssä.

Joensuun Kiekko-Pojat sijoittui Mestiksessä seitsemänneksi. Kausi päättyi puolivälieriin, joissa Ketterä oli parempi otteluvoitoin 4–1.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi