play

Kolmosketju tahditti Suomen voittoon Itävallasta nuorten MM-kilpailuissa – Samuel Heleniuksen trio riehui jälleen tehomiehinä

Brad Lambert, Topi Niemelä, Ville Koivunen ja Samuel Helenius juhlivat maalia. LEHTIKUVA/AFP

Brad Lambert, Topi Niemelä, Ville Koivunen ja Samuel Helenius juhlivat maalia. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue etenee suunnitelmien mukaan ikäluokan MM-kilpailuissa Kanadassa. Suomi otti myöhään maanantai-iltana 7–1-voiton Itävallasta sunnuntain Saksa-voiton jatkoksi ja jatkaa Edmontonissa puhtaalla pelillä.

Avausottelun tavoin Samuel Heleniuksen johtama kolmosketju tarjosi jälleen Suomen tehokkainta peliä. Helenius ja Ville Koivunen napsivat jo avauserässä tehot 1+1, ja Koivunen teki maalin vielä päätöserässä. Brad Lambert rohmusi syöttöpisteet molempiin Koivusen täysosumiin ja iski itse loppulukemat.

–  Saimme jo ennen turnausta hyvän yhteispelin ja "tatsin" päälle treeneissä. Meillä on hyvää karvaamista ja saamme sitä kautta kiekkoja. Kentässä riittää taitoa, joten saamme luotua paikkoja ja olemme saaneet kiekkoja sisäänkin, Lambert avasi ketjun peliä avauserän jälkeen TV5:n haastattelussa.

Ensimmäisellä 20-minuuttisella Suomella oli paikat lisäosumiinkin, mutta Heleniuksen ensimmäinen yritys ja Joakim Kemellin kuti kilahtivat maalirautoihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Simontaival helpottui

Toisen erän alussa Kasper Simontaival siirsi irtokiekosta 3–0-maalin.

–  Tuli vähän kuin salama kirkkaalta taivaalta. Sain aika hyvin korjattua potin maalin edestä, Simontaival sanoi.

Maali teki hyvää ykkösketjun laitahyökkääjälle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Karvataan paljon ja tehdään pitkäjänteisesti hommia. Sitä kautta tulee kaikille paikkoja, Simontaival tuumi.

Kolmannen täysosuman jälkeen peli oli pirstaleista jäähyjen takia. Itävallan Martin Urbanek kavensi ylivoimalla, mutta Kalle Väisänen palautti pian johdon kolmeen.

Päätöserässä Koivunen, puolustaja Topi Niemelä ja Lambert vahvistivat johtoa maaleillaan. Niemelä hyvitteli täysosumallaan kahta jäähyään.

Harvinainen vastustaja

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomi on nuorten MM-kilpailujen kestokävijä ja -menestyjä, mutta Itävalta on harvinainen vieras korkeimmalla tasolla. Se pelaa vasta viidettä kertaa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa ja onnistui vuosi sitten ensimmäistä kertaa säilyttämään sarjapaikkansa. Itävalta jäi tuolloin viimeiseksi mutta säilyi korkeimmalla tasolla, koska alemman tason kisoja ei pelattu.

Paikka säilyy myös nyt, koska Edmontonissa ja Red Deerissä pelattavissa MM-kilpailuissa ei järjestetä karsintoja.

Suomelle ja Itävallalle ottelu oli vasta toinen keskinäinen kohtaaminen nuorten MM-kilpailujen yli 40-vuotisessa historiassa. Joulukuussa 2009 Suomi voitti 10–1.

Nuoret Leijonat jatkaa pelejään myöhään keskiviikkoiltana ja kohtaa Tshekin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi