play

Nuoret Leijonat sijoittuu lohkossaan kahden parhaan joukkoon – Aku Koskenvuo torjuntavuorossa Yhdysvallat-pelissä

Jani Nymanin mukaan aikataulun muuttuminen mahdollistaa jopa päiväunet ennen ottelua. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Jani Nymanin mukaan aikataulun muuttuminen mahdollistaa jopa päiväunet ennen ottelua. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

STT-Lehtikuva

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue sijoittuu Kanadassa pelattavan MM-turnauksen B-alkulohkossa vähintään toiseksi.

Asia varmistui, kun Slovakian ja Sveitsin välinen ottelu ratkesi vasta pitkäksi venyneessä voittomaalikilpailussa. Sveitsi nappasi ottelusta 4–3-voiton, mutta jää lohkossaan neljänneksi. Myös Slovakia jää Suomen taakse.

B-lohkoa on jäljellä Suomen aikaa kello 23 alkava Nuorten Leijonien ja Yhdysvaltojen välinen ottelu. Jos Suomi vie Monctonissa pelattavan ottelun nimiinsä, se voittaa lohkon. Mikäli Suomi häviää, se on lohkokakkonen.

Lohkovoittajana Nuoret Leijonat kohtaisi puolivälierissä Saksan. Lohkokakkosena sen vastustaja ratkeaisi vasta Kanadan ja Ruotsin välisessä A-lohkon päätöskamppailussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen maalilla aloittaa Aku Koskenvuo, joka torjui Nuorten Leijonien MM-avauksessa Sveitsiä vastaan. Jani Lampinen oli Suomen maalilla Slovakia- ja Latvia-peleissä.

Suomen hyökkäyskolmikoissa ei ole tapahtunut muutoksia torstain Latvia-kamppailuun verrattuna. Puolustaja Kalle Ervasti palaa Nuorten Leijonien kokoonpanoon yhden pelin tauon jälkeen.

Lounasajasta päivällisaikaan

Ottelujen alkamisajat ovat herättäneet ihmetystä, kun Suomi on pelannut kolme alkusarjaotteluaan paikallista aikaa jo lounasaikaan kello 12.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tämä on ollut kaikille outo tilanne. Tuskin kovin moni meistä on tällä kaudella pelannut yhtään ottelua tähän aikaan, hyökkääjä Jani Nyman tuumi Jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

Myöhäisemmän alkamisajan myötä päivärytmi muuttuu esimerkiksi ruokailujen osalta. Jääkiekkoliiton mukaan edellisten pelipäivien aamutunnit ovat olleet tiukat, kun kello 7.30 nautittua aamiaista on seurannut reippailu raikkaassa talvisäässä ja pelipäivän pasta jo ennen kello 9.30 alkanutta pelipalaveria.

–  Tuo on ollut vähän haastavaa, mutta hyvin porukka on sen hoitanut. Nyt kun ottelut alkavat myöhemmin, pystyy tankkaamaan paremmin läpi päivän ja halutessaan nukkua päiväunetkin. On hyvä, että pelit siirtyvät nyt myöhäisemmäksi, pisteet 2+1 saalistanut Nyman sanoi.

Suomen kentälliset Yhdysvallat-otteluun:

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. kenttä:

24 Ville Koivunen – 27 Oliver Kapanen – 37 Joakim Kemell

10 Topias Vilén – 21 Aleksi Heimosalmi

2. kenttä:

29 Niko Huuhtanen – 18 Verner Miettinen – 22 Jani Nyman

7 Aleksi Malinen – 3 Otto Salin

3. kenttä:

33 Brad Lambert – 13 Topi Rönni – 15 Lenni Hämeenaho

2 Jimi Suomi – 6 Kalle Ervasti

4. kenttä:

25 Konsta Kapanen – 28 Sami Päivärinta – 23 Kalle Väisänen

4 Ville Ruotsalainen

13. hyökkääjä: 34 Aleksanteri Kaskimäki

Maalilla: 30 Aku Koskenvuo (varalla: 31 Jani Lampinen)

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi