play

Sveitsi pilasi Tampereen areenan maaotteluavajaiset – Leijonilla riittää korjattavaa kaukalossa ja katsomossa ennen ensi viikon MM-avausta

Teemu Hartikaisen (takana)  2–3-maali nosti jännitettä viimeiselle kymmenminuuttiselle, mutta Hartikaisen jäähy kolmisen minuuttia ennen loppua katkaisi kirin. Harri Pesonen edessä. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Teemu Hartikaisen (takana) 2–3-maali nosti jännitettä viimeiselle kymmenminuuttiselle, mutta Hartikaisen jäähy kolmisen minuuttia ennen loppua katkaisi kirin. Harri Pesonen edessä. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT-Lehtikuva

Jääkiekon miesten EHT-turnauksen Suomi–Sveitsi-ottelun alkuun oli aikaa kymmenisen minuuttia, kun Tampereen areenan henkilökunta poisti yläkatsomoista toimittajille tarkoitettuja pöytäpaikkoja ja raivasi tilaa kiekkokansalle.

MM-kotikisojen pääareenan koeponnistus maaottelukäytössä sujui Leijonilta yhtä huonosti kuin järjestäjiltä, joten tuoreella olympiavoittajallakin riittää viilattavaa ja höylättävää. Sveitsi voitti torstai-iltana Suomen maalein 3–2 ja onnistui vasta toisena maana tällä kaudella kukistamaan Suomen.

Ruotsi oli vahvempi marraskuussa Helsingissä ja vappupäivänä Ostravassa.

–  Nihkeätä pari erää. Vaikea sanoa, alkaako olla jo kisaodotusta vai mitä. Oli kuitenkin kiva päästä pelaamaan Tampereella. Loppuviikosta sitten nähdään, millainen joukkue on kisoissa, hyökkääjä Teemu Hartikainen sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tehottomat kokeiluviisikot

Osa 9  552 hengen yleisöstä jonotti vielä pääsyä katsomoihin, kun kansansuosikki Marko Anttila kampattiin kumoon. Leijonat pyöritti ylivoimaa tehottomasti kokeiluviisikoin ja hukkasi myös avauserän toisen ylivoimansa.

Sandro Aeschlimann nappasi pari maukasta torjuntaa, mutta Sveitsin maalilla kehräsi pikimmin kotikissoja kuin nälkäisiä Leijonia.

Anttilaa ronkittiin jäähyn arvoisesti toisessakin erässä, mutta keskushyökkääjät Sakari Manninen ja Valtteri Filppula eivät saaneet ylivoimapeliä rullaamaan odotetuin tuloksin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sveitsi rokotti armotta, kun Damien Riat ja Killian Mottet porhalsivat kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen ja yllättivät maalivahti Juho Olkinuoran. Filppulan viisikko kirjautti miinuksen.

Sveitsi ei antanut ylivoima-aikansa valua hukkaan, vaan Riat tuplasi johdon ja illan maalisaldonsa.

–  Eka erä oli ok, mutta toinen oli meiltä huono. Kolmas alkoi olla paljon parempaa, Filppula jutteli.

Maailmanmestari ja olympiavoittaja Harri Pesonen viimeisteli 1–2-kavennuksen päätöserän alussa, mutta Christoph Bertschy kasvatti jälleen karkumatkan kahteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Teemu Hartikaisen 2–3-maali nosti jännitettä viimeiselle kymmenminuuttiselle, mutta Hartikaisen jäähy kolmisen minuuttia ennen loppua katkaisi kirin.

Hiljainen hetki "Idän jättiläiselle"

Jääkiekkoliitto kunnioitti keskiviikkona 80-vuotiaana kuolleen Lalli Partisen muistoa hiljaisella hetkellä ennen ottelun alkua. "Idän jättiläinen" pelasi MM-kilpailuissa esimerkiksi 1965, jolloin Suomi isännöi upouudessa Hakametsän jäähallissa MM-kilpailuja ensimmäistä kertaa.

Tampereen areenassa ja Helsingin jäähallissa pelattavat MM-kilpailut käynnistyvät ensi viikon perjantaina. Sitä ennen Leijonat teroittaa kynsiään Tukholmassa, jossa viikonloppuna vastassa ovat Tshekki ja Ruotsi.

–  Valmistavien pelien tarkoitus on löytää mahdollisimman hyvää "formia". Hyvät kolmannet erät auttavat, että pystymme taas ottamaan askeleen eteenpäin. Pelit käyvät vähiin ennen MM-turnausta, joten yritetään saada kaikki irti näistä, Filppula sanoi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi