play

Olli Kokon veto ei vielä riittänyt MM-finaaliin

Olli Kokko sijoittui välierien aikavertailussa 15:nneksi. (arkistokuva)
LEHTIKUVA / HANDOUT / UIMALIITTO

Olli Kokko sijoittui välierien aikavertailussa 15:nneksi. (arkistokuva) LEHTIKUVA / HANDOUT / UIMALIITTO

STT-Lehtikuva

Rintauimari Olli Kokko joutui tyytymään 50 metrillä välieräkokemukseen Abu Dhabin MM-kisoissa maanantaina. Kokko jäi lähes kolme kymmenystä marraskuussa uimastaan lyhyen radan Suomen ennätyksestä ja sijoittui välierien aikavertailussa 15:nneksi.

Kokko tavoitteli rohkeasti loppukilpailupaikkaa, mutta hyvän alkueräuinnin jälkeen vetoihin tuli hätäilyä päivän toisessa startissa.

–  Uinti tuntui paljon paremmalta kuin aamulla, mutta se meni jälleen yliyrittämiseksi, Hulkko harmitteli Uimaliiton twitter-tilillä.

–  Käännös oli ehkä vähän huono ja maaliintulo todella huono. Harmittaa todella paljon, mutta aina ei voi voittaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Havaijilla viime kevääseen saakka opiskellut Kokko ui marraskuun EM-uinneissa neljä lyhyiden ratojen (25 m) Suomen ennätystä. Myös MM-kokemus on ollut myönteinen, vaikka finaali lipesi vielä ulottuvilta.

–  Oli huikea kokemus uida MM-välierissä. Aivan älyttömän siistiä. Tästä olen kuitenkin unelmoinut 20 vuotta. Tietenkin toivoisi, että voisi suorittaa paremmin, mutta tämä on urheilua, Kokko kuvaili tunnelmiaan.

Rahoitusta ja taloutta Havaijilla opiskellut Kokko on joka tapauksessa ottanut tänä vuonna pitkän vedon kansainväliselle tasolle.

–  Onhan tämä ollut aivan nappikausi. Nyt on pelkästään positiivisia ajatuksia mielessä, Kokko vahvisti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Pitää vähän sisäistää asioita loman aikana. Sitten pitkän radan kausi odottaa ja odotan innolla, että pääsen näkemään, kuinka pitkälle tämä vie pitkällä radalla.

Jere Jänneksen valmennuksessa Kokko, 27, tähtää vähitellen menestykseen myös 50 metrin altaassa ja 100 metrin olympiamatkalla. Iso tavoite on Pariisin 2024 olympialaisissa.

–  Uskon, että olympialaiset ovat tavoitteena jokaiselle urheilijalle, jonka laji olympialaisissa on, Kokko totesi ennen MM-matkaa Arabiemiraatteihin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi