Hennig kepitti suomalaistähdet Oloksen tihkusateessa, Iivo Niskanen jäi kuudenneksi, kun norjalaiset ottivat viitoisvoiton

Niskanen hiihto Oloksen kisoissa kolmanneksi. LEHTIKUVA / OTTO PONTO

STT-Lehtikuva

Saksan Katharina Hennig voitti lauantaina Muonion Oloksella hiihdetyn kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan FIS-kilpailun.

Kautensa avanneista Suomen kärkinimistä Krista Pärmäkoski oli toinen ja Kerttu Niskanen kolmas. Hennig oli 5,2 sekuntia Pärmäkoskea ja 10,5 sekuntia Niskasta nopeampi.

–  Tiukka kisa oli, ja meillä kolmella oli kova taistelu, missä järjestyksessä ollaan maalissa, Niskanen sanoi kisajärjestäjien nettiradiolähetyksessä.

Niskanen kävi välillä ladun sivussa, mutta totesi luiston olleen siinä vielä huonompi kuin urassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tuli kertaheitolla muutamia sekunteja takkiin. Pääasia, että kausi on avattu. Olihan tämä kivaa.

Olympiamenestyjiä ladulla

Hennig saavutti viime talvena Pekingin olympialaisissa pariviestin kultaa ja 4x5 kilometrin viestin hopeaa. Niskanen hiihti hopealle kympillä ja pronssille 30 kilometrillä. Pärmäkoski oli kympin pronssimitalisti.

Oloksen tihkusateessa saksalainen hallitsi parhaiten sääolosuhteet. Ainakin suomalaiset lähtivät kilpailuun pitopohjilla.

–  En olisi uskonut, että lähden avausvetoon pitopohjilla. Kisapitopohja on vielä kotona, Niskanen mainitsi.

Pärmäkosken mukaan pitopohja oli oikea valinta, mutta meno oli vielä tukkoista.

–  Oli tosi vaikea startata. Yritin pitää liikettä jalalla, mutta harjoituskuorma vähän näkyi. Ei ollut niin terävää ja rentoa kuin parhaimmillaan.

Pärmäkoski kertoi osallistuvansa sunnuntain 15 kilometrin vapaan kilpailuun.

–  Toivotaan liukasta keliä.

Perjantain sprintissä toiseksi tullut Jasmi Joensuu hiihti lauantaina neljänneksi, mutta jäi puolisen minuuttia Niskasesta. Norjan sprinttivoittaja Anna Svendsen oli viides.

Iivo Niskaselta tyly arvio itsestään

Suomen maastohiihdon ykköstähti Iivo Niskanen sijoittui kuudenneksi kymmenen kilometrin perinteisen FIS-kilpailussa. Simen Hegstad Krüger johdatti norjalaiset viitoisvoittoon lauantain sadesäässä.

Hän päihitti toiseksi tulleen Pål Golbergin 7,8 sekunnilla ja Martin Nyengetin 12,1 sekunnilla.

Niskanen jäi voittajasta 21,5 sekuntia eikä ollut tyytyväinen menoonsa.

–  Sellainen kulku tänään. Se riitti kuudenteen sijaan, Niskanen summasi kisajärjestäjien nettiradiolähetyksessä.

Sunnuntaina Oloksella hiihdetään 15 kilometrin vapaan kilpailu.

–  Ei auta kuin hiihtää kilpaa, Niskanen sanoi.

–  Ei huolta ei murhetta, Niskanen on kunnossa, haastattelija kysyi.

–  Huonossa kunnossa, kolminkertainen olympiavoittaja vastasi ja jätti taajuudelle kiusaantuneen hiljaisuuden.

Markus Vuorela oli toiseksi parhaana suomalaisena seitsemäs ja hävisi Niskaselle 11,9 sekuntia.