play

Laine jatkaa Columbuksen riveissä, kohentuneella palkalla: "Hän on erityinen pelaaja"

Patrik Laine siirtyi Winnipeg Jetsistä Columbukseen tammikuussa 2021.  LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Patrik Laine siirtyi Winnipeg Jetsistä Columbukseen tammikuussa 2021. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

STT-Lehtikuva

Suomalaistähti Patrik Laine jatkaa uraansa NHL-jääkiekkoliigassa tutussa osoittessa. Columbus Blue Jackets kertoi perjantai-iltana tehneensä Laineen kanssa nelivuotisen jatkosopimuksen, joka on kokonaisarvoltaan 34,8 miljoonaa dollaria eli noin 34,1 miljoonaa euroa.

Viime kauden jälkeen rajoitetusti vapaaksi agentiksi tulleen Laineen, 24, palkka viime kaudella oli 6,75 miljoonaa dollaria. Uuden diilin myötä summa nousee mukavasti: The Athletic -sivuston NHL-toimittaja Aaron Portzline kertoi Twitter-tilillään, että Laineen palkka ensi kaudella on 7,5 miljoonaa dollaria ja kolmella seuraavalla 9,1 miljoonaa dollaria kullakin.

Portzline kertoi myös, että Laineen sopimuksessa on kolmen viimeisen kauden (2024–26) osalta myös pykälä, joka estää siirron kymmeneen NHL-seuraan.

Laine on NHL-urallaan tehnyt 176 maalia ja antanut 151 maalisyöttöä pelaamissaan 407 runkosarjapelissä. Hän siirtyi Winnipeg Jetsistä Columbukseen tammikuussa 2021, ja on koonnut Jacketsissa 77 pistettä (36+41) 101 ottelussa. Päättyneellä kaudella saldo oli piste per peli ensimmäisen kerran NHL-uralla (26+30=56, otteluita 56).

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Yksi tärkeimmistä asioistamme tänä kesänä oli tehdä Patrik Laineen kanssa jatkosopimus. Hän on erityinen pelaaja, yksi todellisista eliittimaalintekijöistä NHL:ssä, ja hän on sopeutunut erinomaisen hyvin joukkueeseemme tänne tulonsa jälkeen, Columbuksen suomalainen GM Jarmo Kekäläinen hehkutti.

–  Hän on erittäin tärkeä osa joukkuetta, joka rakennamme. Emmekä voisi olla iloisempia siitä, että hän jatkaa Blue Jacketsissa hamaan tulevaisuuteen.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi