play

Pekingin olympialaisten avajaisseremonian ohjaa jälleen elokuvaohjaaja Zhang Yimou, joka lupaa innovatiivisuutta ja rohkeutta

Zhang on ohjannut kiinalaisia klassikkoelokuvia. Kuva vuodelta 2013. LEHTIKUVA/AFP

Zhang on ohjannut kiinalaisia klassikkoelokuvia. Kuva vuodelta 2013. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Pekingin talviolympialaisten avajaisseremonian ohjaa elokuvaohjaajana tunnettu Zhang Yimou, järjestäjät kertovat. Zhang vastasi avajaisista myös vuoden 2008 Pekingin kesäolympialaisissa.

71-vuotias ohjaaja lupaa Xinhua-uutistoimiston haastattelussa, että tapahtumasta tulee "täysin innovatiivinen". Hän kuitenkin huomauttaa koronaviruspandemian ja kylmän sään rajoittavan mahdollisuuksia verrattuna 14 vuoden takaisiin kisoihin, joissa seremoniaan osallistui 15  000 esiintyjää, joukossa muun muassa muusikoita, oopperalaulajia, trapetsitaiteilijoita, tanssijoita ja akrobaatteja. Nyt esiintyjiä on Zhangin mukaan noin 3  000.

Ohjaaja vihjasi olympiatulen sytyttämiseen liittyvään "rohkeaan ideaan", joka ammentaa ympäristönsuojelusta ja vähäpäästöisyydestä.

Zhang on ohjannut kiinalaisia klassikkoelokuvia, kuten Punaisen pellon ja Punaisen lyhdyn. Muita hänen tunnettuja ohjauksiaan ovat Hero ja Lentävien tikarien talo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Talviolympialaiset järjestetään 4.–20. helmikuuta. Kisoja varjostavat pandemian lisäksi myös jännitteet Kiinan ja länsimaiden välillä esimerkiksi uiguurimuslimien ja tiibetiläisten kohtelun sekä Hongkongin toisinajattelijoiden hiljentämisen vuoksi. Yhdysvallat ja jotkin sen liittolaismaat ovat ilmoittaneet boikotoivansa kisoja diplomaattisesti, mikä tarkoittaa, etteivät maat lähetä paikalle hallinnon edustajia.

Kiina on jo pannut pystyyn "olympiakuplan", johon kootaan tuhansia urheilijoita, valmentajia ja henkilökuntaa sekä vapaaehtoisia. Kaikkien kuplaan saapuvien on oltava joko täysin rokotettuja koronavirusta vastaan tai olla 21 päivää karanteenissa ennen kuplaan tuloa. Kuplassa olevat testataan päivittäin ja heidän on käytettävä kasvomaskeja koko ajan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi