play

Jääkiekkoliitto kumosi uutisen Jokerien Mestis-paikasta – "Emme tiedä, mistä ennenaikainen tieto on vuotanut"

Kuva: Saara Peltola / Lehtikuva

Reima Rautiainen / STT

Helsinkiläisen Jokerien paluuta kotimaisiin jääkiekkokaukaloihin odotellaan innokkaasti. Ilta-Sanomat ehti tiistaina uutisoida, että Jääkiekkoliiton lisenssitoimikunta olisi jo myöntänyt Jokereille lisenssin eli pelioikeudet ensi kauden toiseksi korkeimmalle sarjaportaalle Mestikseen.

Suomen jääkiekkoliiton lisenssitoimikunnan puheenjohtaja Hannu Soro kuitenkin kumosi lehden uutisen. Hänen mukaansa SJL ei ole vahvistanut Jokerien Mestis-lisenssiä.

–  Mitään päätöstä ei asian suhteen ole tehty. Lisenssikomitea kokoustaa myös keskiviikkona. Tiedotamme lisenssiasiasta myöhemmin, Soro kertoi STT:lle lisenssikomitean tiistaisesta kokouksesta.

–  Emme tiedä, mistä tällainen ennenaikainen tieto on vuotanut, pitkän linjan kiekkovaikuttaja Soro lisäsi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

SJL:n liittohallitus myönsi helmikuussa Jokereille ehdollisen sarjapaikan Mestikseen. Lopullisen sarjapaikan saamisen edellytyksenä oli Mestis-lisenssissä määriteltyjen ehtojen täyttäminen.

KHL:ssä kiekkoillut Jokerit on pelannut kotimaan kaukaloissa viimeksi kaudella 2013–14. Se siirtyi kaudesta 2014–15 lähtien venäläisvetoiseen KHL-liigaan ja jätti sarjan helmikuussa 2022 Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa.

Jokerien pidemmän aikavälin tavoite on nousta Suomen pääsarjaan Liigaan. Hankkeen tueksi on koottu sijoittajaryhmä, jonka vetäjinä ovat jääkiekkobisneksessä menestyneen Viima Hockeyn perustaja Mikko Saarni ja Jokerien entinen pelaaja, huippupuolustaja Ossi Väänänen.

Jos kuusi kertaa Suomen mestaruuden voittaneen Jokerien sarjapaikka kotimaisessa Mestiksessä toteutuu, se aikoo pelata suurimman osan ensi kauden kotiotteluistaan Keravan jäähallissa. Jokerit kiekkoili viimeksi Suomen toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla kaudella 1988–89, silloisessa 1. divisioonassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jokerien yhteyshenkilöt eivät tiistaina kommentoineet Ilta-Sanomien Mestis-uutisen paikkansa pitävyyttä.

–  Toivottavasti Jokerien taustatahot ovat aktiivisia, kun on aika painaa hommia, Jääkiekkoliiton Soro heitti.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi