play

Suomi kesytti Tshekin kovaotteiset puhvelit ja väänsi EM-koripalloilun jatkopeleihin

Suomen Lauri Markkanen ja Edon Maxhuni koripallon EM-kisojen alkulohkon ottelussa Suomi-Tshekki Prahassa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Suomen Lauri Markkanen ja Edon Maxhuni koripallon EM-kisojen alkulohkon ottelussa Suomi-Tshekki Prahassa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT-Lehtikuva

Suomi otti kiihkeän ja kovaotteisen taistelun päätteeksi 98–88-voiton Tshekistä ja eteni Berliinin jatkopeleihin koripalloilun EM-alkulohkossa Prahassa. Alkulohkon viimeisessä pelissä torstaina Suomi kohtaa Hollannin, ja tuon ottelun perusteella ratkeaa Suomen sijoitus alkulohkossa.

Suomen parhaat korintekijät olivat 34 pistettä heittänyt Lauri Markkanen ja 23 pistettä nakuttanut Sasu Salin, jonka kolmoset upposivat tarkkuudella 5/8.

–  Sen eilisen mankelin jälkeen oli kiva näyttää, ettei me olla niin huonoja kuin miltä eilen Serbiaa vastaan näytti, Salin myhäili.

Prahan O2-areenan tuhannet suomalaiskannattajat saivat äänekkään vastuksen kotijoukkueen kannattajista. Yleisön mylviessä Tshekki teki pyrki tekemään ottelusta kovaotteisen ja hitaan painin, ja toisen neljänneksen lopulla Tshekin iso viisikko sekoitti hetkeksi Suomen pelin, kun 217-senttinen Ondrej Balvin ja 213-senttinen Jan Vesely painivat korin alla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Näytimme, että pystymme vastaamaan kovuuteen. Tshekki oli kuin Puola, mutta vielä fyysisempi ja siellä oli ne kaksi puhvelia. Meillä oli hyvä pelisuunnitelma ja toteutimme sen hyvin. Suomi voitti kentällä ja katsomossa. Hienosti fanit ovat jaksaneet painaa, Salin sanoi.

"Tiesimme että tulee kova taistelu"

Puhveleista toinen, Vesely, huitaisi viimeisen neljänneksen alussa Markkasta kasvoihin tavoitellessaan palloa. Markkanen vaihtoi kiihkeitä sanoja Veselyn kanssa ja meni hetkeksi vaihtoon keräämään malttinsa, mutta palattuaan Markkanen oli pitelemätön. Markkanen provosoi Veselylle viidennen virheen, kun peliaikaa oli 7.01 minuuttia ja kantoi ratkaisuhetkillä Suomea.

Markkasen saldot olivat 34 pistettä, 10 levypalloa, yksi riisto ja yksi torjunta. Kävellessään haastattelualueen läpi pukukoppiin Markkanen taputti Veselyä selkään, ja suomalaisen ilme kertoi, että hän oli tyytyväinen otettuaan voiton kovaotteisessa kaksintaistelussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tiesimme että tästä tulee kova taistelu, yritin tehdä mitä vain joukkueen auttamiseksi voittoon, Markkanen sanoi.

Markkasen plus/miinus-lukema +19 oli ylivoimaisesti Suomen paras.

–  Nouseminen vaikeuksista on meidän tavaramerkkimme. Pystyimme nytkin nollaamaan edellisen pelin. Valmentaja puhuu hetkessä elämisestä. Me tulimme peliin motivoituneina ja hoidimme homman, Markkanen sanoi.

"Vanha mieskin syttyy"

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Markkasen ja Salinin lisäksi vain Elias Valtonen (11) ja Petteri Koponen (14) ylittivät kymmenen pisteen rajan, mutta Koponen oli äärimmäisen tehokas roolissaan tulipalojen sammuttajana. Koponen keräsi pisteensä lähes virheettömällä heittopelillä (4/5) ja jakoi kolme korisyöttöäkin.

–  En tiedä mistä se vire tulee. Tällaisissa tilanteissa vanha mieskin syttyy, Koponen naureskeli.

Koposen suoritus oli lonkan nivelrikon kanssa pelaavalta veteraanilta hämmästyttävä.

–  Nyt onnistuin arvamaan pari kertaa puolustuksessa mihin vastustaja oli menossa. Siksi ehdin eteen, Koponen hymyili.

Tshekki oli mukana sekä 2019 MM-kisoissa että viime vuoden olympialaisissa, mutta runsas viikko ennen EM-kisojen alkua Tshekin ehdoton avainpelaaja Tomas Satoransky loukkasi nilkkansa. EM-kisoissa Storansky on ollut vain varjo totutusta, ja Suomeakin vastaan entinen Markkasen seurakaveri Chicagosta sai aikaan vain kaksi pistettä pelitilanneheittotarkkuudella 1/8.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi