play

Rankkarimuuri Donnarumma turnauksen paras, muttei paras nuori pelaaja – Cristiano Ronaldo voitti maalipörssin syötöllä

17-vuotiaana Italian maajoukkueessa debytoineelle maalivahdille on kertynyt maajoukkuepelejä jo 33.  LEHTIKUVA / AFP

17-vuotiaana Italian maajoukkueessa debytoineelle maalivahdille on kertynyt maajoukkuepelejä jo 33. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Kolmessa ottelussa nollapelin pelannut Italian jalkapallomaajoukkueen maalivahti Gianluigi Donnarumma valittiin EM-lopputurnauksen parhaaksi pelaajaksi. Loppuottelun rangaistuspotkukilpailussa Englantia vastaan 22-vuotias italialainen torjui kaksi vetoa.

Finaalin tavoin rangaistuspotkukilpailuun edenneessä välieräottelussa Espanjaa vastaan Donnarumma venyi Alvaro Moratan yrityksen tielle, minkä jälkeen Jorginho pääsi laukomaan Italian finaaliin. Tilastopalvelu mukaan Donnarumma on voittanut kaikki aikuisurallaan pelaamansa rankkarikisat: AC Milanin paidassa kolmesti ja Italian maajoukkueessa EM-välierän ja EM-finaalin.

–  Olemme onnellisia, että meillä on Donnarumma. Olin varma, että hän torjuu pari pilkkua. Hän on mahtava ihminen ja maailman paras maalivahti, Italian mestarivalmentaja Roberto Mancini kehui lehdistölle.

Toinen hämmästyttävä tilasto on, ettei Donnarumma ole koskaan päästänyt miesten maaottelussa yli yhtä maalia. 17-vuotiaana Italian maajoukkueessa debytoineelle maalivahdille on kertynyt maajoukkuepelejä jo 33.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pedri vei Donnarummalta toisen pystin

Euroopan jalkapalloliitto Uefa halusi jakaa tunnustuksia useammalle pelaajalle, mutta EM-turnauksen parhaan nuoren pelaajan palkitseminen näyttää ristiriitaiselta.

Turnauksen parhaaksi nuoreksi pelaajaksi voidaan sääntöjen mukaan valita pelaaja, joka on syntynyt 1. tammikuuta 1998 tai myöhemmin. Valintakriteereihin nähden onkin erikoista, että 25. helmikuuta 1999 syntynyt Donnarumma ei valitsijaraadin mielestä ollut paras nuori pelaaja, vaikka hänet valittiin koko turnauksen parhaaksi.

Parhaan nuoren pelaajan palkinnon sai Espanjan Pedri. 18-vuotias keskikenttäpelaaja oli pelannut vain neljä aikuisten maaottelua ennen EM-lopputurnausta, mutta pelasi kaikissa kuudessa EM-ottelussa. Välierässä Italiaa vastaan hän syötti 66 syöttöyrityksestään 65 virheettömästi omalle joukkueelleen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Kukaan ei ole tehnyt sellaista 18-vuotiaana, mitä Pedri on tehnyt tässä turnauksessa. Ei edes Andres Iniesta. Tämä on uniikkia, Espanjan päävalmentaja Luis Enrique suojattiaan.

Turnauksen maalipörssin voitti jo neljännesvälierävaiheessa pudonneen Portugalin Cristiano Ronaldo. Ronaldo ja Tshekin Patrik Schick osuivat turnauksessa viidesti, mutta tasatilanteessa Ronaldon syöttämä maali Saksaa vastaan laskettiin hänen edukseen.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi