play

Red Bullin Verstappen kaasutteli voittoon Formula ykkösten Ranskan gp:ssä – Bottas 14:s

Red Bullin Max Verstappen ajoi Ranskassa voittoon. LEHTIKUVA/AFP

Red Bullin Max Verstappen ajoi Ranskassa voittoon. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Formula ykkösten Ranskan gp:n voittoon on ajanut Red Bullin Max Verstappen. Hollantilaisella kävi tuuri, kun kilpailua johtanut Ferrarin Charles Leclerc ajoi ulos kisan kahdeksannellatoista kierroksella. Monacolaisen matka tyssäsi rengasvalliin radan yhdennessätoista mutkassa, ilmeisesti kuljettajan omasta ajovirheestä. Pettynyt Leclerc totesi medialle kilpailun jälkeen, ettei kyseessä ollut kaasun kiinni jääminen. Ferrarilla on kumminkin luotettavuusongelma auton kestävyydessä maailmanmestaruutta ajatellen.

Kilpailun toiseksi kaasutteli neljännestä ruudusta lähtenyt Mercedeksen brittikuljettaja Lewis Hamilton. Kolmanneksi ajoi Mercedeksen brittiläinen George Russell. Kisan viimekierroksilla Russell ohitti Red Bullin meksikolaisen Sergio Perezin, kun virtuaalinen turva-auto poistui radalta.

Ferrarin espanjalaiskuljettaja Carlos Sainz lähti kisaan viimeistä edellisenä saatuaan aiemmin lähtöruuturangaistuksen. Ajamalla hän nousi kilpailussa jo kolmannelle sijalle, mutta talli kutsui hänet sisään renkaanvaihtoon, joilloin sijoitus tipahti. Maaliviivan Sainz ylitti viidentenä ja oli syystäkin tyytyväinen kisaansa.

Keski-Euroopan helteet vaivasivat kisaa

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

MM-kauden 12. osakilpailu ajettiin Ranskan Le Castellet'ssa kuumassa kelissä. Marseillen kupeessa sijaitsevalla kisapaikkakunnalla oli lämpöä yli kolmekymmentä astetta, ja radan pinnan lämpötila oli kisan alussa liki 60 astetta. Renkaiden kestävyys oli kilpailun aikana tallien suurena huolena.

Vehkeet kesti, mutta lähtö oli huono

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas sai surkean lähdön. Auto suti lähtöruudussa, eikä nastolalainen saanut renkaisiinsa tarpeeksi pitoa. Kyseessä ei siis ollut kytkinongelma kuten aiemmin oletettiin. Yhdennestätoista ruudusta startannut Bottas tipahti kisan alussa sijalle 17. Hän kuitenkin sijoittui kilpailussa 14:nneksi. Bottas oli sarkastisesti tyytyväinen siihen, että vehkeet kestivät maaliin asti.

–  Lähdössä pyörät sutivat paljon, joten meidän on jatkossa keskityttävä siihen. Renkaissa ei vain ollut pitoa. Lähdimme kovalla renkaalla, joten meidän on analysoitava nyt tarkkaan, missä mentiin vikaan, kommentoi hellehattupäinen Bottas kisan jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viikon kuluttua formulasirkus nähdään Unkarissa, ja sinne Bottas suuntaa toiveikkain mielin.

–  Toivottavasti Unkarissa sujuu paremmin. Saan autoon muutaman uuden osan, joten toivottavasti otamme askeleen eteenpäin. Pisteiden kerääminen on minulla aina tavoitteena.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi