play

Rasismi varjosti Real Madridin ja Atletico Madridin paikallisottelua

Real Madridin Vinicius Junior ja Atletico Madridin  Marcos Llorente Espanjan jalkapalloliigan ottelussa sunnuntaina. LEHTIKUVA/AFP

Real Madridin Vinicius Junior ja Atletico Madridin Marcos Llorente Espanjan jalkapalloliigan ottelussa sunnuntaina. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Real Madridin ja Atletico Madridin paikalliskamppailu kehittyi myös ikävällä tavalla kiihkeäksi Espanjan jalkapalloliigassa sunnuntaina. Real Madridin brasilialaiseen hyökkääjään Vinicius Junioriin kohdistettu rasistinen huutelu alkoi ennen ottelua stadionin ulkopuolella, ja myös joukkueen toinen brassipelaaja Rodrygo sai herjoista osansa ottelun aikana.

Real Madrid voitti ottelun 2–1 Rodrygon ja Federico Valverden maaleilla. Italialaisen Carlo Ancelottin valmentama joukkue johtaa sarjaa puhtaalla voittosarjalla ennen Barcelonaa.

Atletico Madridin kannattajat olivat kiukustuneet jo ennakkoon Vinicius Juniorin tavasta juhlia maaleja tanssahdellen. Ärsytyskynnys ylittyi uudestaan paikalliskamppailun 18. minuutilla, kun hän juhli Rodrygon kanssa 1–0-johtomaalia letkein tanssiaskelin.

Kotijoukkue Atletico Madridin kannattajat riehaantuivat heittelemään Vinicius Junioria esineillä vieraiden johtomaalin jälkeen, ja rasistiset huudot jatkuivat ottelun lopussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kohu nousi agentin apinakommentista

Vinicius Juniorin tapa juhlia maaleja on herättänyt keskustelua alkukaudesta. Arvostelijoiden mielestä se halventaa vastustajia. Kritiikki lipesi asiallisilta raiteilta, kun Espanjan pelaaja-agenttien puheenjohtaja Pedro Bravo kommentoi, ettei pelaajan pitäisi käyttäytyä apinan tavoin.

Real Madrid nosti Bravon puheet esiin tviitissään.

–  Sinun täytyy kunnioittaa vastustajaa. Jos haluat tanssia, mene samba-areenalle Brasiliaan. Espanjassa sinun täytyy kunnioittaa vastustajaa ja lakata käyttäytymästä apinan tavoin, Real Madrid muistutti Bravon puheista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Bravon sanat herättivät kansainvälisen kohun.

Brasilialaispejaajat vakuuttavat joka tapauksessa jatkavansa tyylillään.

–  Nyt takana oli poikkeuksellinen viikko, mutta annoimme vastauksemme kentällä, Rodrygo kommentoi pelin jälkeen tulehtunutta tilannetta.

–  Olen iloinen, kun pelasin hyvin ja onnistuin tekemään maalin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mario Hermoso teki Atletico Madridin kavennusmaalin 83. minuutilla. Atletico on liigassa seitsemäntenä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi