play

Kontiolahtelainen Otto Invenius niputti taakseen nimimiehiä – nuorukaiselle uran paras sija maailmancupissa

Kontiolahdella asuva Otto Invenius oli Holmenkollenin pikakisassa kahdestoista. Arkistokuva.

Kontiolahdella asuva Otto Invenius oli Holmenkollenin pikakisassa kahdestoista. Arkistokuva. Kuva: Michal Cizek / AFP

Janne Lehikoinen / STT

Ampumahiihdon maailmancupin päätösviikonloppu Holmenkollenilla alkoi suomalaisittain odottamattoman hienosti, kun cupin tuore tulokas Otto Invenius oli miesten torstaisessa pikakilpailussa 12:s.

Sijoitus on Kontiolahden Lehmossa asuvalle Inveniukselle, 22, uran selvästi paras maailmancupissa. Hän oli kaksi viikkoa sitten Nove Meston sprintissä 23:s.

Invenius ampui molemmat ampumapaikat puhtaasti, ja kun hiihtokin sujui, Invenius peittosi lopputuloksissa monen monta nimimiestä, esimerkiksi Norjan Johannes Dalen ja Tarjei Bön.

Viime vuonna nuorten MM-sprintissä hopealle yltänyt nuorukainen oli loistosuorituksensa jälkeen erittäin onnellinen.

–  Loistava kisa! Heti alusta huomasi, että hiihto sujuu. Ja kun makuun nollien jälkeen myös pystystä nollat, niin tajusi, että nyt saattaa tulla hyvä sijoitus. Se antoi loppukilometreille lisäbuustia, vaikka meinasikin meno vähän hyytyä, Invenius kertasi muistoihin jäävää kisaa STT:lle puhelimitse Oslosta.

Kisa oli Inveniukselle vasta viides maailmancupissa, debyyttinsä hän teki tammikuussa Ruhpoldingissa. Syksyä hankaloitti muun muassa korona, ja alkukausi oli vaikea.

Kakkostaso IBU-cupin kautta Invenius kuitenkin löysi hyvän vireen, josta nyt nautitaan tulosten muodossa.

–  Kunto on parantunut koko ajan. Nyt aletaan olla piikissä, en tiedä mitä olisi tapahtunut, jos kausi olisi vielä jatkunut pidempään, Invenius myhäili.

Kausi jatkuu vielä lauantain takaa-ajokisalla ja mahdollisesti myös sunnuntain yhteislähdöllä. Takaa-ajoon Invenius suuntaa "pää tyhjänä taistelemaan".

–  Siinä on tiukka nippu miehiä, osa heistä hitaampia ja osa kovempia hiihtäjiä. Pyritään peesaamaan mahdollisimman paljon noita kovia hiihtäjiä, ja tekemään ammunnassa jälleen omaa suoritusta, Invenius pohti lauantaita.

Niin ikään kontiolahtelainen Tero Seppälä ampui kaksi sakkoa ja oli 22:s.

Inveniuksen tavoin muut suomalaiset selvittivät ammunnan sakoitta, ja Olli Hiidensalo oli 37:s sekä Jaakko Ranta 48:s. Takaa-ajosta karsiutui vain Tuomas Harjula (67:s).

Suomalaisittain hyvä kisa toi myös hyviä uutisia tulevaan. Suomi nousi maiden maailmancupin loppupisteissä kymmenenneksi niukasti ohi Slovenian, joten ensi kaudellakin Suomella on viisi paikkaa miesten maailmancupiin.

Perjantain sprintin voitti norjalaishirmu Johannes Thingnes Bö ennen Ruotsin Martin Ponsiluomaa ja Saksan Benedikt Dollia.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi