play

Ruotsi–Suomi-maaottelun toiseen päivään lähdetään ruotsalaiskomennossa – Wilma Murron käsi kestää nimikirjoituksien raapustamisen

Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

STT

Seiväshyppääjä Wilma Murto on tällä hetkellä yksi Pohjoismaiden kuumimmista yleisurheilijoista. Todiste tästä saatiin lauantai-iltana Tukholman olympiastadionilla, kun suomalaistähden ympärillä riitti nimikirjoituksien ja yhteiskuvien ottajia.

Murrolta herui aikaa jokaiselle pyytäjälle ennen mediavelvollisuuksien loppuun hoitamista. Tuoreen MM-pronssimitalistin ja maaotteluvoittajan oli helppo hymyillä. Hän voitti odotetusti Ruotsi–Suomi-maaottelun naisten seiväshyppykilpailun.

Tulos 465 on kaukana Murron parhaista, mutta voitto maistui keskiviikon Timanttiliigan kilpailun pettymyksen jälkeen. Murto jäi Zürichissä avauskorkeuteensa 451.

–  Kauden päätapahtuman (MM-kilpailut) jälkeen tulee ulospuhallus. Sen jälkeen tatsin hakeminen on hataraa. Eikä asiassa auta se, että ei saa tulosta seuraavassa kilpailussa, Murto tuumi.

Hän otti Tukholmassa varman päälle ja aloitti jo korkeudesta 425. Ylitykset ensimmäisellä yrityksellä tulivat myös korkeuksista 433 ja 441. Korkeuden 448 Murto ylitti toisella ja 455 sekä 465 jälleen ensimmäisellään. Lopulta 474 oli liikaa tuulisessa ja koleassa säässä.

–  Oli vilpoista, mutta hyviä tuulirakoja kyllä löytyi. Yritin tehdä teknisesti hyviä hyppyjä ja saada taas tatsia hyppäämiseen MM-kilpailujen jälkeen, Murto kertoi.

Hän hyppäsi 12 askeleen vauhdilla 16 askeleen vauhdin sijaan.

–  Kuudellatoista askeleella tulee lujempaa kuoppaan ja tulee enemmän tähtäämistä. Halusin nyt hypätä paljon ja saada teknisesti hyviä suorituksia.

Timanttiliigan kilpailun epäonnistuminen oli yllättävä, kun Murto ei saanut vauhtia kohdalleen. Yhden epäonnistuneen suorituksen jälkeen hän piteli kättään. Lauantaina hän avasi tilannetta.

–  Minulle ei tule helposti mustelmia, eikä tainnut tulla siitäkään, Murto sanoi ja nosti takkinsa oikeaa hihaa.

Hän kertoi lyöneensä kätensä rimaan.

–  Se oli työtapaturma, joka kuuluu asiaan eikä haitannut enää.

Käsi kestää hyppäämisen ja nimikirjoituksien raapustamisen.

–  Avauskorkeuteen jääminen kyllä harmitti, mutta ei se ollut yllättävää, kun ottaa huomioon tilanteen, hän viittasi MM-kilpailujen jälkeiseen ulospuhallukseen.

Elina Lampela täydensi Tukholmassa Suomen kaksoisvoiton tuloksella 441.

–  Vähän olen pettynyt. En tiedä oikein mitä sanoa. Olisin toivonut parempaa tulosta, Lampela jutteli.

–  Verryttelyissä tuuli pyöri, mutta kilpailuhypyt olivat kai ihan ok-hyppyjä.

Ruotsin Michaela Meijer oli kolmas tuloksella 425. Suomen Saga Andersson jäi kuudenneksi, kun hän ylitti vain avauskorkeutensa 390. Sitten 415 oli liikaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomi lähti Murron MM-menestyksen myötä maaotteluun oudossa tilanteessa. Edellisen kerran Suomella oli mukana globaalien arvokilpailujen tuore mitalisti vuonna 2015, jolloin keihäänheittäjä Tero Pitkämäki kilpaili Tukholmassa Pekingin MM-kilpailujen pronssimitalistina.

Pekingin jälkeen Suomi jäi mitalitta kolmissa peräkkäisissä MM-kilpailuissa ja kaksien kesäolympialaisten yleisurheilukilpailuissa ennen kuin Murto palautti sinivalkoiset värit palkintokorokkeelle.

Viime vuonna Suomi saavutti Münchenissä neljä EM-mitalia, joten tuore menestys on huomioitu länsinaapurissakin.

Suomi on voittanut naisten maaottelun viimeksi 2015 ja miesten maaottelun 2018, mutta nyt asetelma on avauspäivän jälkeen tiukka. Ruotsi johtaa miesten ottelua pistein 104–101 ja naisten ottelua 114,5–112,5.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi