play

Ragnhild Haga ratkaisi Holmenkollenin historiallisen viisikymppisen vahvalla kirillä – Kerttu Niskasen ja Eveliina Piipon sitkeys riitti sijoille kahdeksan ja kymmenen

Kisan voittaja arkistokuvassa.

Kisan voittaja arkistokuvassa.

STT-Lehtikuva

Maastohiihdon ensimmäisestä naisten maailmancupin 50 kilometrin kilpailusta kehittyi äärijännittävä kirikamppailu. Ragnhild Haga oli Holmenkollenin loppusuoralla vahvin ja ennätti maaliin 0,3 sekuntia ennen norjalaista joukkuetoveriaan Astrid Öyre Slindiä ja 0,5 sekuntia ennen kolmanneksi kangistunutta Yhdysvaltain Jessie Digginsiä.

Itävallan Teresa Stadlober, ensimmäisen maailmancupin kilpailunsa hiihtänyt Norjan Nora Sanness ja kilpailua pitkään vauhdittanut Norjan Margrethe Bergane putosivat kirissä palkintosijoilta. Naisten maailmancupia johtava Norjan Tiril Udnes Weng uupui viime kilometreillä seitsemänneksi.

Kerttu Niskanen sijoittui vapaan hiihtotavan yhteislähdössä kahdeksanneksi. Hän jäi yli puolitoista minuuttia voittajasta. Eveliina Piippo jäi reilut kaksi minuuttia kärjestä, mutta kymmenes sija on hänen uran paras maailmancupissa.

Myös Emmi Lämsä hankki sijalla 22 uransa parhaat maailmancupin pisteet. Rebecca Immonen oli kilpailussa 31:s ja Vilma Ryytty 32:s.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Moni asiantuntija pelkäsi etukäteen, että naisten 50 kilometrin kilpailussa erot venyisivät valtaviksi, mutta kilpailusta kehittyi yhteislähdöksi tapahtumarikas näytelmä. Bergane ja Diggins huolehtivat vauhdinpidosta, Weng ja muiden muassa Piippo hiihtivät kärkiryhmästä pudottuaan kärjen kertaalleen kiinni. Hagaa ei juuri nähty kilpailun kärkipaikalla ennen loppusuoraa.

Planican MM-kisojen mittavasta urakoinnista toipuva Niskanen ja Piippo alkoivat jäädä kärkiryhmästä 35 kilometrin kohdalla. Piippo pääsi muutamaa kilometriä myöhemmin uudestaan kärjen peesiin, mutta jäi ryhmästä lopullisesti 39 kilometrissä.

Niskanen tavoitti Piipon kolme ja puoli kilometriä ennen maalia ja hiihti maaliin kilpailun parhaana suomalaisena.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi