play

Vilma Nissinen ratkaisi viestivoiton Vuokatti Ski Teamille

Vilma Nissinen (keskellä) nosti Vuokatti Ski Team Kainuun viestimestaruuteen. Joukkueessa olivat myös Jasmin Kähärä (vas.) ja Katri Lylynperä.

Vilma Nissinen (keskellä) nosti Vuokatti Ski Team Kainuun viestimestaruuteen. Joukkueessa olivat myös Jasmin Kähärä (vas.) ja Katri Lylynperä. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

STT, Renne Ohtonen

Naisten viestin voitto ratkesi sunnuntaina Äänekosken SM-hiihdoissa Vilma Nissisen korskeaan ankkuriosuuteen. Nissinen varmisti Vuokatti Ski Teamin mestaruuden karkaamalla Ikaalisten Urheilijoiden viimeiseltä viestinviejältä Hilla Niemelältä reitin raskaimmassa kohdassa.

Katri Lylynperä hiihti mestarijoukkueessa perinteisen hiihtotavan osuuden ja Jasmin Kähärä ensimmäisen vapaan osuuden ennen Nissistä. Katariina Lonka ja Krista Pärmäkoski hoitivat Ikaalisten Urheilijoiden ensimmäiset osuudet 3x5 kilometrin kilpailussa.

Vantaan Hiihtoseuran Anni Kainulainen, Eeva Haasanen ja Jasmi Joensuu palkittiin pronssimitalein.

Nissinen varmisti kainuulaisten mestaruuden kymmenen sekunnin turvin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Kuulin ennen pitkää laskua, että Hilla oli vähän ahtaalla. Päätin sitten hiihtää koko nousun kovaa, Nissinen kertasi ratkaisuaan Niemelää vastaan.

–  Tämä oli minulle paras taktiikka.

Vaikean alkukauden jälkeen viestimestaruudesta tuli Nissisen talven kohokohta.

–  Tästä tuli periaatteessa kilpailukauteni päätavoite, Nissinen totesi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa sprinttihopean saavuttanut Niemelä joutui päästämään Nissisen karkuun, säästeli sitten hetken voimiaan ja kiri lopussa Joensuulta ja neljänneksi jääneen Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllöseltä karkuun.

–  En pystynyt hiihtämään aivan niin kovaa kuin Vilma, mutten hiihtänyt siinä itseäni ihan loppuun, Niemelä kertoi.

–  Jasmi ja Anne olivat hiihtäneet koko matkan kunnon vauhtia, mutta tuntui silti hyvältä saada hopea, kun vastassa oli kansainvälisen tason kirinaisia.

Kolmantena maaliin kirinyt Joensuu on Suomen maajoukkueen ykkössprintteri, mutta voimat hupenivat viestissä takaa-ajoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Lopussa eväät oli syöty, Joensuu sanoi kiritappiostaan Niemelälle.

–  Jouduimme Annen kanssa hiihtämään vähän ylikovaa, kun yritimme kärkeä kiinni. Siinä joutui niin koville, ettei kyennyt kirissä oikein vastaamaan.

Pohjois-Karjalan seuroista Liperin Hiihtoseura oli kolmastoista kolmikolla Petra Torvinen, Iitu Vuorma ja Anni Kaipiainen. Joensuun Kataja ylsi 21:nneksi joukkueella Iiris Voutilainen, Nella Voutilainen ja Sonja Loikkanen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi