play

Romania väänsi voiton Veljeksistä Hopeisen liigan loppuottelussa

STT-Lehtikuva

Romania kaatoi Suomen miesten lentopallomaajoukkueen lentopallon Hopeisen liigan loppuottelussa sunnuntaina. Budapestissa pelattu tiukka loppuottelu meni Romanialle erälukemin 3–2 (17–25, 25–21, 20–25, 25–23, 15–12).

Veljekset on keskellä merkittävää nuorennusleikkausta: syksyn 2018 MM-joukkueesta ainoastaan yleispelaaja Sakari Mäkinen, oli sunnuntaina aloituskokoonpanossa. Ottelun tehokkain lyöjä oli Mäkinen, 27, joka takoi 21 pistettä, on myös Suomen vanhin pelaaja.

Hopeisen liigan voitto olisi tarkoittanut sitä, että maajoukkue Veljekset olisi noussut ensi kesäksi pelaamaan tasoa ylemmäs Kultaiseen liigaan. Suomi osallistui edellisen kerran Kultaiseen liigaan vuonna 2019.

Romania käänsi ottelun itselleen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ensimmäinen erä eteni tasaisesti aina 8–7-tilanteeseen asti, minkä jälkeen Veljekset takoivat Mäkisen viiden iskupisteen johdolla selvään erävoittoon.

Suomi jatkoi toisessa erässä siihen mihin oli jäänyt, kun se siirtyi jo 7–2-karkumatkalle. Romania onnistui kuitenkin paremmalla vastaanottopelillään kääntämään erän kulun ja tasoitti pelin.

Takaisku ei lannistanut Veljeksiä, joka oli hävinnyt kaksi edellistä kohtaamista Romaniaa vastaan. Kolmas erä alkoi vahvasti, ja vaikka pallojen tappaminen oli yhä tahmeaa, vastustaja sortui virheisiin eikä pystynyt tällä kertaa nousemaan.

Romania väänsi väkisin neljännen erän itselleen, ja ratkaisu siirtyi päätöserään. Siinä Romania karkasi 9–9-tilanteesta 14–10-johtoon, jota se ei sössinyt.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Liigan pronssiottelussa Pohjois-Makedonia hiljensi unkarilaisyleisön, kun se kukisti isäntämaan 3–2-taistossa (25–22, 18–25, 25–15, 19–25, 15–7).

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi