Rotich juoksi Pariisin maratonin voittoon reittiennätyksellä

Rotich kellotti uuden reittiennätyksen. Lehtikuva/AFP

STT-Lehtikuva

Kenian Elisha Rotich kellotti uuden reittiennätyksen voittamalla sunnuntaina juostun Pariisin maratonin. Naisten kisan voittoon ehti Etiopian Tigist Memuye.

Rotich, 31, juoksi ajan 2.04.23, joka oli Pariisin maratonin aiempaa parasta parempi 41 sekunnilla. Etiopialaissuuruus Kenenisa Bekele omisti aiemman ennätyksen vuonna 2014 juoksemallaan ajalla 2.05.04.

Rotichin jälkeen himmeämmät palkintosijat menivät Etiopian Hailemaryam Kirosille ja Kenian Hillary Kipsambulle. Kiros jäi voittajasta 19 sekuntia ja Kipsambu 21 sekuntia.

Naisten kisan voittajan Memuyen aika oli 2.26.12. Yenenesh Dinkesa ja Fantu Jimma täydensivät Etiopian kolmoisvoiton.