play

Ruotsin liigaan vyöryi KHL-pelaajia: "Paras ja tasaisin SHL moneen vuoteen"

STT-Lehtikuva

Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikutti melkoisesti kansainväliseen jääkiekkoon, kun venäläisliiga KHL:stä poistui sekä joukkueita että valtava määrä pelaajia. Lauantaina alkava Ruotsin pääsarja SHL on saanut varsin vaikuttavan määrän kovia kiekkoilijoita, jotka jättivät ruplaliigan taakseen.

–  Tämä on paras ja tasaisin SHL moneen vuoteen, hehkuttaa HV71:n GM Kent Norberg.

Ruotsalaispelaajien määrä KHL:ssä on pudonnut viimekautisesta 39:stä kuuteen, seitsemäntenä Kazakstanin maajoukkuemies Viktor Svedberg. Ulkomaalaispelaajien kiintiötään nostanut ja kovapalkkainen Sveitsin liiga on vienyt tietysti ison määrän ruotsalaisia, mutta SHL on sekin saanut osansa paluumuuttajista.

–  Muutos on ollut suuri, se on sanottava, Norberg toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Viime vuonna KHL:ssä taisi olla noin 130 ulkomaalaispelaajaa, ja usea suomalainen ja ruotsalainen pelaaja on jättänyt menemästä takaisin sinne. Ja totta kai he ovat markkinoilla.

Linköpingin GM Niklas Persson signeerasi Ruotsin olympiajoukkueen pakit Linus Hultströmin ja Oscar Fantenbergin. Olisivatko he tai muut huippunimet tulleet Ruotsiin, jos Venäjä ei olisi aloittanut sotaa Ukrainassa?

–  On selvää, että SHL:ään tulleista pelaajista osa olisi ehdottomasti pelannut KHL:ssä. Meille on tietysti tosi hauskaa, että he tulevat kotiin. Siitä voi olla todella tyytyväinen, että he valitsivat meidän liigamme, kun ottaa huomioon millainen kilpailu (pelaajista) on, etenkin Sveitsiltä. Sveitsin liiga on houkutteleva sellaisille, jotka eivät pelaa Pohjois-Amerikassa, Persson pohtii.

–  Palkkojen suhteen emme todellakaan pärjää Sveitsille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi