play

Ruotsissa ihmetellään jo mitalikatoa – joukkueenjohtaja toivoo suurempaa pottia MM-Eugenessa

Daniel Ståhl jäi Eugenessa mitalitta. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Daniel Ståhl jäi Eugenessa mitalitta. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT-Lehtikuva

Ruotsin yleisurheilumaajoukkueen joukkueenjohtaja Kajsa Bergqvist myöntää, etteivät Yhdysvaltojen Eugenessa käytävät MM-kilpailut ole sujuneet täysin odotuksien mukaan. Kuuden kisapäivän jälkeen Ruotsilla oli yksi mitali.

–  Olin toivonut useampaa, Bergqvist sanoi.

Perseus Karlström käveli Ruotsin kisaurakalle makean alun, kun hän nappasi pronssia miesten 20 kilometrin kilpailussa. Hänen jälkeensä mitalisuosikki toisensa jälkeen on hyytynyt.

Esimerkiksi pituushyppääjä Thobias Montler jäi finaalissa 11:nneksi, ja kiekkojätit Daniel Ståhl sekä Simon Pettersson poistuvat myös Eugenesta mitaleitta. Kitkerästi neljänneksi jäänyt Ståhl oli puolustava maailmanmestari ja olympiavoittaja. Viidenneksi sijoittunut Pettersson saavutti Tokion olympialaisissa hopeaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joukkueenjohtaja Bergqvist halusi nostaa esiin onnistujia, kuten moukarinheittäjä Grete Ahlbergin ja kuulantyöntäjä Axelina Johanssonin, jotka tekivät karsinnassa ennätyksensä.

–  Sanoisin, että on tullut hyviä ja huonoja suorituksia. On ollut myös fantastisia ja odottamattomia esityksiä, joissa urheilijat ovat käyttäneet mahdollisuutensa kuten Grete ja Axelina, jotka pääsivät finaaliin, Bergqvist sanoi.

–  Noiden jälkeen meillä on ollut vain vähän venymistä.

Toiveet kohdistuvat "Mondoon"

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vuonna 2005 Helsingissä korkeushypyn MM-kultaa voittanut ja lisäksi MM-pronssit 2003 sekä 2001 taivuttanut Bergqvist ei luovu vielä toivosta. Kolme vuotta sitten Dohassa Ruotsi saavutti kolme mitalia. Viisi vuotta sitten Lontoossa yhden, kun Ståhl heitti hopealle.

–  Sanoin aiemmin, että realistinen tavoite on kaksi mitalia, mutta oikein hyvin mennessä se on kolme, neljä mitalia.

–  Marginaalit ovat olleet vähän meitä vastaan, mutta tuollaiset asiat tasoittuvat.

Ruotsilla on vielä hyvät mahdollisuudet mitalisaaliin kasvattamiseen. Erityisesti odotukset kohdistuvat seiväshypyn maailmanennätysmieheen Armand Duplantikseen, mutta myös 800 metrin välieriin päässeeseen Andreas Krameriin, pituushyppääjä Khaddi Sagniaan ja 35 kilometrin kävelyssä Perseus Karlströmiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Toivomme, että "Mondo" (Duplantis) nappaa mitalin, Bergqvist naurahtaa suursuosikkiin kohdistuville odotuksille.

–  Perseus voi ottaa mitalin 35 kilometrillä, ja hänellä on hyvät mahdollisuudet. Sitten on vielä Khaddi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi