play

Real Madridin mestaruusmylly jauhoi jälleen Mestarien liigan voiton – Dortmund tuhri paikkoja ja jäi lopussa jyrän alle

Kuva: Ina Fassbender

STT

Real Madrid jatkoi käsittämätöntä putkeaan jalkapallon miesten Mestarien liigan loppuotteluissa, kun espanjalaisjätti kaatoi Lontoon Wembleyllä pelatussa finaalipelissä saksalaishaastaja Borussia Dortmundin 2–0.

Carlo Ancelottin valmentama Real oli finaalissa pitkään alakynnessä, mutta toisella puoliajalla joukkue otti väkisin hallinnan itselleen ja paineli vastustamattomasti voittoon. Kokenut laitapuolustaja Dani Carvajal puski 74. minuutilla voittomaalin seurajoukkueuransa päättäneen Toni Kroosin lähettämästä kulmapotkusta, ja hyökkääjä Vinicius Junior laukoi 2–0-lukemat vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin.

Real Madrid tuntuu olevan jalkapallon arvostetuimmassa seurajoukkuekilpailussa voittokone, joka ei vain hyydy. Madridilaisseura on Mestarien liigan ja sen edeltäjäkilpailun Euroopan cupin ylivoimainen ykkösjoukkue 15 mestaruudellaan, ja kilpailun finaalin joukkue on voittanut nyt hämmästyttävästi yhdeksän kertaa peräkkäin.

Real on hävinnyt kilpailun loppuottelun viimeksi vuonna 1981 Liverpoolille. Nykyinen yhdeksän finaalivoiton putki sai alkunsa keväällä 1998, kun Real kaatoi loppuottelussa Juventuksen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Real on vienyt Mestarien liigan pokaalin 11 viimeisen kauden aikana nyt kuudesti. Voittomaalin tehnyt Carvajal on ollut juhlimassa näistä mestaruuksista jokaista.

Dortmundilla jäi ottelusta paljon jossiteltavaa, sillä joukkue hallitsi avausjaksoa selvästi ja loi liudan laadukkaita maalipaikkoja. Realin maalivahti Thibaut Courtois oli tolppien välissä kuitenkin mies paikallaan.

Mestarien liigan jo viidennen kerran päävalmentajaurallaan voittanut Ancelotti lietsoi Realin toisen jakson alussa hieman parempaan iskuun, mutta Dortmund onnistui luomaan jälleen pari huippupaikkaa. Vasta Carvajalin voittomaali tuntui hyydyttävän saksalaishaastajien vireen.

Hyökkääjä Niclas Füllkrug onnistui puskemaan pallon vielä lopussa Realin maaliin, mutta osuma hylättiin paitsiona.

Wembleyn illassa nähtiin kahden saksalaisen suurpelaajan jäähyväiset. Realin keskikentän maestro Kroos päätti seurajoukkuepelinsä ottamalla uransa kuudennen Mestarien liigan voiton ja viidennen Real-paidassa. Kroos, 34, pelaa vielä kesällä maajoukkueessa Saksan EM-kotikisoissa.

Dortmund-ikoni Marco Reus joutui sen sijaan kohtaamaan saman karmaisevan kohtalon kuin vuonna 2013, jolloin Dortmund hävisi samaisella Wembleyn nurmella Mestarien liigan loppuottelun Bayern Münchenille. Reus, 35, asteli kentälle uransa viimeiseen Dortmund-otteluun vain hieman ennen Carvajalin johtomaalia.

Reusin lisäksi Dortmundin nykypelaajista myös toppari Mats Hummels oli häviämässä 11 vuoden takaista loppuottelua Bayern Münchenille.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on saanut viime vuosina osakseen rajua ja perusteltua arvostelua suurten finaaliotteluidensa järjestelyistä. Myös Wembleyn finaali sai skandaalimaisen alun, kun kenttähäirikkö pääsi juoksemaan nurmelle jo puolen minuutin kohdalla. Hetken kuluttua kentälle juoksi kaksi häiriköitsijää lisää.

Järjestyksenvalvojilla kesti pitkään saada juoksijat kuriin, ja ottelu oli keskeytyksissä noin kahden minuutin ajan.