play

Saksa hikoili Italiassa ja pelastui vaivoin nöyryytykseltä

Saksan jalkapallomaajoukkueen Hansi Flick välttyi jälleen tappiolta. LEHTIKUVA/AFP

Saksan jalkapallomaajoukkueen Hansi Flick välttyi jälleen tappiolta. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Saksan miesten jalkapallomaajoukkueen tahmeat peliesitykset herättävät ihmetystä, kun MM-kilpailujen alkuun on aikaa reilut viisi kuukautta.

Myöhään lauantai-iltana Saksa pelasi Bolognassa 1–1-tasapelin Italian kanssa ja pelastui Joshua Kimmichin maalilla nöyryytykseltä. Italia pelasi Kansojen liigan ottelussa testimiehistöllä.

–  Riippumatta siitä ansaitseeko tuloksen vai ei, se ei riitä meille. Halusimme voittaa. Tiesimme Italian joukkueen muuttuneen, joten halusimme voittaa, emmekä onnistuneet siinä, Kimmich kertoi saksalaislehti Bildin mukaan.

Saksa on voittanut jalkapallon suurmaihin kuuluvan maan viimeksi kesäkuussa EM-kilpailuissa, kun Portugali kukistui 4–2. EM-kilpailuissa Ranska ja Englanti päihittivät Saksan. Syksyn ja talven MM-karsinnoissa Saksa hoiteli pikkumaat tieltään, mutta takavuosilta tuttu suoritusvarmuus puuttui.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Maaliskuun lopun maaotteluissa Israel taipui vaivoin 2–0, ja 1–1-tasapeli Hollannista toi taas yhden voitottoman ottelun suurmaata vastaan.

Bolognassa Lorenzo Pellegrini vei Italian johtoon 70. minuutilla. Tehottomuus on vaivannut Saksan hyökkäystä. Tällä kertaa maalintekijä kaivettiin keskikentän pohjalta, kun nyky-Saksan runkopelaaja Kimmich tasoitti vain minuutteja myöhemmin.

–  Emme onnistuneet tuomaan täyttä suorituskykyämme kentälle. Ehkä se johtui ilmankosteudesta, jollaiseen emme ole tottuneet, Kimmich pohdiskeli.

Tiistaina Saksa jatkaa Kansojen liigaa Englantia vastaan, kun maat kohtaavat Münchenissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Toivon, että voitamme, saamme kentälle lisää intensiteettiä, emmekä tee näin paljon helppoja virheitä. Meidän täytyy pelata määrätietoisemmin eteenpäin, Kimmich painotti.

Flick ei ole vielä hävinnyt

Vaikeuksista huolimatta päävalmentaja Hansi Flick onnistui pitämään kiinni tappiottomasta sarjastaan maajoukkueen peräsimessä. Hän nousi Joachim Löwin tilalle pieleen menneiden EM-kilpailujen jälkeen eikä ole vielä suostunut häviämään.

–  Täysin tyytyväinen en voi tietenkään olla. Ensimmäinen vartti oli ok, mutta sitten emme löytäneet tilaa, teimme paljon virheitä ja annoimme vastustajan viedä meitä. 0–1-tilanteessa oli positiivista se, että joukkue nousi takaisin peliin ja haki tasoituksen jälkeen vielä 2–1-maalia, Flick ruoti Saksan jalkapalloliiton verkkosivuilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Analysoimme pelin ja yritämme olla parempia tiistaina Englantia vastaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi